Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλική ήττα από τη Σερβία για την Εθνική χάντμπολ των ανδρών με 33-31

Φιλική ήττα από τη Σερβία για την Εθνική χάντμπολ των ανδρών με 33-31

Την ήττα με 33-31 από την Σερβία γνώρισε η Εθνική Ελλάδας χάντμπολ των ανδρών σε φιλικό αγώνα που έγινε στην πόλη Ζάγιετσαρ της γειτονικής χώρας. Η ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς τους παίκτες που συμμετέχουν στο γερμανικό πρωτάθλημα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στους Σέρβους, που με την ίδια ομάδα που θα λάβουν μέρος στους Μεσογειακούς. Επόμενο τεστ για το Εθνικό μας συγκρότημα, με την Αγγλία το απόγευμα της Παρασκευής (7μμ) στο κλειστό του Κολινδρού.

102

Την ήττα με 33-31 από την Σερβία γνώρισε η Εθνική Ελλάδας χάντμπολ των ανδρών σε φιλικό αγώνα που έγινε στην πόλη Ζάγιετσαρ της γειτονικής χώρας.

Η ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε χωρίς τους παίκτες που συμμετέχουν στο γερμανικό πρωτάθλημα (θα ενσωματωθούν την προσεχή Δευτέρα στην προετοιμασία) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στους Σέρβους, που παρουσιάστηκαν με την ομάδα που θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Παίζοντας πολύ καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, η Ελλάδα προηγήθηκε με 16-13. Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης η ομάδα μας, παρουσιάστηκε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά και επιθετικά είχε σωστούς προσανατολισμούς, αναστατώνοντας έτσι το παιχνίδι των Σέρβων και αναγκάζοντας να κάνουν πολλά λάθη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, μπόρεσαν και ανέβασαν στροφές και παρά το γεγονός ότι η εθνική μας, προηγήθηκε στο 35ο λεπτό με 5 γκολ διαφορά (14-19), κάποια συνεχόμενα άστοχα επιθετικά λάθη της ομάδας, τα εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Σέρβοι και με αντεπιθέσεις μείωσαν στο 39 σε 19-20 και αφού η Εθνική έπαιζε με δυο παίκτες λιγότερους από δίλεπτες αποβολές και ισοφάρισαν στο 41 σε 21-21.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και με την εικόνα από ελληνικής πλευράς να μην αλλάζει, πέρασαν μπροστά στα επόμενα λεπτά και δημιούργησαν προβάδισμα τριών τερμάτων και έφθασαν στην επικράτηση με 33-31.

Τα δεκάλεπτα: 5-4, 10-9,13-16 (ημίχρονο) 19-20, 20-21, 33-31.

Διαιτητές: Πάντζιτς- Μοσορίνσκι (Σερβία). Δίλεπτα :4-4 Πέναλτι: 1/3- 2/6

ΣΕΡΒΙΑ (Ιβιτς): Μάριανατς, Μάλεντσιτς 7, Τζιώρντιτς 4, Βίλόβκι 3, Χόλπερτ 5, Ίντζιτς 2, Νέναντιτς 2, Μέστερ, Στοϊκοβιτς Ρινιτς 4, Τούβιτς 6,

ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος- Ιατρούδης): Κότσιφας, Κουλούρης, Βακάλης 2, Ευαγγελίδης 4, Ζαμπούνης 1, Δημάκης, Ριγανάς 9, Μισυρλής 2, Τζούφρας 7, Σεβαστίδης1 , Ανανιάδης, Τσάτσος 1, Μάλλιος 4, Κουτσικόπουλος


Αισιοδοξία παρά την ήττα…


Μετά τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος ανέφερε: «Ήταν ένα σοβαρό τεστ με μια παραδοσιακή σχολή του χάντμπολ. Βρισκόμαστε στη διάρκεια προετοιμασίας, πιστεύω ότι δείξαμε χαρακτήρα. Είμαστε ευχαριστημένοι από όλους τους παίκτες μας. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

»Ένα κακό δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος έδωσε στους Σέρβους την ευκαιρία να προηγηθούν, όμως είχαμε την δύναμη να ξαναμπούμε στο παιχνίδι και αν ήμασταν λίγο πιο αποτελεσματικοί στις τελικές προσπάθειες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει εμείς την νίκη.

»Είναι η καινούργια μεσογειακή ομάδα με πολλούς νέους αθλητές που μας δείχνουν ότι με δουλειά και υπομονή θα μπορέσουν γρήγορα στο μέλλον να στελεχώσουν την Εθνική των ανδρών».

* Επόμενο τεστ για το Εθνικό μας συγκρότημα, με την Αγγλία το απόγευμα της Παρασκευής (7μμ) στο κλειστό του Κολινδρού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024