Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς Καρυπίδη και αρκετές αλλαγές η εθνική χάντμπολ απέναντι στην Ουγγαρία

Χωρίς Καρυπίδη και αρκετές αλλαγές η εθνική χάντμπολ απέναντι στην Ουγγαρία

Χωρίς τον Σάββα Καρυπίδη, ο οποίος ζήτησε άδεια για προσωπικούς λόγους, αναχωρεί την Τετάρτη η εθνική χάντμπολ των ανδρών για την πόλη Μπεκεσάμπα, όπου την Πέμπτη (19:00) θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, στον προτελευταίο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010.

105

Χωρίς τον Σάββα Καρυπίδη, ο οποίος ζήτησε άδεια για προσωπικούς λόγους, αναχωρεί την Τετάρτη η εθνική χάντμπολ των ανδρών για την πόλη Μπεκεσάμπα, όπου την Πέμπτη (19:00) θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, στον προτελευταίο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010.

Ο πρώτος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος εξήγησε σε δηλώσεις του ότι «…ως αθλητής της εθνικής έχω δώσει το παρών σε όλες τις μάχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τιμώντας τα χρώματα της Ελλάδας.

»Αυτή τη φορά για σοβαρούς προσωπικούς λόγους απαιτείται να ζητήσω μία άδεια, νομίζω πως το δικαιούμαι. Απλώς νιώθω την ανάγκη να το αναφέρω, γιατί δεν θα ήθελα η μη παρουσία μου στην εθνική να δώσει λαβές για ανύπαρκτα σενάρια».

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Νίκος Μάντζος και Παναγιώτης Ιατρούδης, προχώρησαν και σε άλλες αλλαγές, καλώντας για πρώτη φορά τους Στάθη Ζαμπούνη, Βύρωνα Παπαδόπουλο, Χρήστο Μυσιρλή και Χαράλαμπο Μάλλιο.

Στην αποστολή περιλαμβάνονται επίσης οι Χαρίλαος Δέλλιος, Ευγένιος Κουλούρης, Σπύρος Μπαλωμένος, Θόδωρος Ευαγγελίδης, Γιώργος Βακάλης, Ευρυπίδης Ναουμιδης, Αλέξης Αλβανός, Νίκος Ριγανάς, Δημήτρης Τζιμούρτος, Γιώργος Χαλκίδης, Νίκος Τζούφρας και Χαράλαμπος Ανανιάδης.

«Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια, με την Ουγγαρία εκτός έδρας και με την Κροατία την Κυριακή 21 Ιουνίου στην Κομοτηνή, όπου εκεί θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δυο παραδοσιακές δυνάμεις του χάντμπολ.

»Στη σύνθεσή μας έχουμε πολλούς νέους αθλητές, χρειαζόμαστε αντοχές, οικοδομώντας μία νέα εθνική ομάδα που θέλουμε να έχει συνέχεια», δήλωσε ο Νίκος Μάντζος.

Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, καθώς χρειάζεται δύο νίκες και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων για να πάρει την προνομιούχο δεύτερη θέση.

Τα νέα πρόσωπα στην αποστολή της εθνικής δήλωσαν:

Χαράλαμπος Μάλλιος: «Θα προσπαθήσω να δικαιώσω τους προπονητές. Είναι τιμή για εμένα. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτής της τιμής».

Στάθης Ζαμπούνης: «Είναι μία πρόκληση που προκαλεί ενθουσιασμό. Έχουμε προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Για εμάς αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη αξία».

Χρήστος Μυσιρλής: «Το περίμενα καιρό. Πίστευα πως κάποια στιγμή θα γινόταν. Πίστευα περισσότερο ότι θα με καλούσαν για τους Μεσογειακούς. Είναι όνειρο κάθε αθλητή, πόσω μάλλον όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε δυο ισχυρές δυνάμεις. Είναι πράγματι δικαίωση των κόπων μας».

Βύρωνας Παπαδόπουλος: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτή τη στιγμή την περίμενα πολύ καιρό. Η τύχη μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι και με ανάγκασε να χάσω μία σεζόν λόγω τραυματισμού. Όλα τα ξεπέρασα γιατί είχα δίπλα μου την οικογένειά μου που με στήριξε πολύ.

»Όσο για την εθνική ήρθαν και οι διεθνείς από το εξωτερικό, οι οποίοι με την πείρα και τις συμβουλές τους μας κατευθύνουν κατάλληλα και αυτό μας κάνει πιο δυνατούς. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024