Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΔΟΕ ενέκρινε το αίτημα του «Λονδίνου 2012» για μη κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων

Η ΔΟΕ ενέκρινε το αίτημα του «Λονδίνου 2012» για μη κατασκευή δύο νέων εγκαταστάσεων

Η ΔΟΕ συμφώνησε με την Οργανωτική Επιτροπή «Λονδίνο 2012» να αλλάξουν τα σχέδια για τη δημιουργία μίας νέας προσωρινής εγκατάστασης κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο για τα αθλήματα του Μπάντμιντον και της Ρυθμικής Γυμναστικής και να πραγματοποιηθούν τελικά σε μία από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Ο λόγος να γίνουν τα δύο αθλήματα στο «Wembley Arena» είναι οι «ειδικές συνθήκες» που επικρατούν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία απειλεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

102

Η ΔΟΕ συμφώνησε με την Οργανωτική Επιτροπή «Λονδίνο 2012» να αλλάξουν τα σχέδια για τη δημιουργία μίας νέας προσωρινής εγκατάστασης κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο για τα αθλήματα του Μπάντμιντον και της Ρυθμικής Γυμναστικής και να πραγματοποιηθούν τελικά σε μία από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Ο λόγος να γίνουν τα δύο αθλήματα στο «Wembley Arena» είναι οι «ειδικές συνθήκες» που επικρατούν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία απειλεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και οι Βρετανοί διοργανωτές θέλουν να εξοικονομήσουν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ διοργανωτών και ΔΟΕ, με την τελευταία να αρνείται ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για το μέλλον και υποψήφιες πόλεις να αλλάζουν στην πορεία τα σχέδιά τους σε σχέση με το φάκελο διεκδίκησης.

«Απλά ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση κάθε τέσσερα χρόνια. Πιστεύω ότι εδώ έχουμε ειδικές συνθήκες. Όταν μας έγινε η πρόταση να μη γίνουν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τη βρήκαμε λογική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη δεχόμαστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Οι διοργανωτές δεν αποκάλυψαν το χρηματικό ποσό που γλιτώνουν από τη ματαίωση κατασκευής αυτών των εγκαταστάσεων, απόφαση που δεν ευχαρίστησε τις διεθνείς ομοσπονδίες των δύο αθλημάτων, αλλά ούτε και τις βρετανικές.

Ο Όσβαλντ είπε επίσης ότι στις συζητήσεις που είχε στο Λονδίνο περιλαμβανόταν και το σύστημα διάθεσης των εισιτηρίων για τους Αγώνες, με στόχο να μην υπάρξει επανάληψη των συμβάντων στο Πεκίνο, όπου σε πολλές εγκαταστάσεις εμφανίζονταν πολλά κενά καθίσματα, παρά το γεγονός ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024