Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσός» ο Ηλιάδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  τζούντο

«Χρυσός» ο Ηλιάδης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στα -90κ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο που διεξήχθη στην Ιαπωνία. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας νίκησε με Ippon στον τελικό τον Ντάικι Νισιγιάμα και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. «Πετάω στα ουράνια» είπε ο ο Έλληνας τζουντόκα, «αποστολή εξετελέσθη», πρόσθσε ο προπονητής του.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης στα -90κ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο που διεξήχθη στην Ιαπωνία. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας νίκησε με Ippon στον τελικό τον Ντάικι Νισιγιάμα και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας για να φτάσει στον τελικό, απέκλεισε με Ippon τον Αζέρο Ελκχίν Μαμαντόφ στα ημιτελικά της κατηγορίας.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτάει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Ηλιάδης, καθώς τις άλλες δύο φορές που είχε αγωνιστεί σε τελικό (2005, 2007) είχε κρεμάσει στο λαιμό του το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Ηλιάδης εκτός από το χρηματικό έπαθλο (6.000 δολάρια) εξασφάλισε και 500 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη η οποία μετράει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.


«Πετάω στα ουράνια»

Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη επιτυχία του, ο Ηλίας Ηλιάδης δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του χρυσού στο Τόκιο και υποσχέθηκε ανάλογες εμφανίσεις και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: «Έξι χρόνια μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο, νοιώθω σαν να πετάω και πάλι στα ουράνια. Η χαρά μου είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορώ να την περιγράψω. Ο κόπος μου και η σκληρή δουλειά δεν πήγαν χαμένα», τόνισε ο Ηλιάδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που του έκαναν στη συνέντευξη Τύπου:

«Με ρωτάνε αν γνώριζα τους αντιπάλους μου και ειδικά τους Όνο και Νισιγιάμα, κι αν ήμουν προετοιμασμένος να τους αντιμετωπίσω. Το μυστικό δεν είναι αν εγώ ήμουν προετοιμασμένος να τους αντιμετωπίσω, αλλά αν ήταν αυτοί έτοιμοι για τις μεταξύ μας αναμετρήσεις… Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι αθλητές γνωριζόμαστε. Μπορεί να μην ξέρουμε ακριβώς ο ένας το παιχνίδι του άλλου, όμως γνωρίζουμε κάποια πράγματα. Σημαντικό ρόλο στη σημερινή εξέλιξη έπαιξε η στρατηγική που ακολουθήσαμε. Αντιμετωπίσαμε κάθε αγώνα σαν τελικό και κάθε αντίπαλο σαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Και αυτό έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ήμουν έτοιμος γι` αυτήν τη στιγμή και την περίμενα καιρό», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης. Και συνέχισε:

«Οι ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου είχαν να κάνουν με την απουσία μου από τα τατάμι την τελευταία διετία. Τους απάντησα ότι ουδέποτε εγκατέλειψα το τζούντο, ωστόσο έπρεπε να ξεπεράσω κάποιους τραυματισμούς την τελευταία διετία ώστε να εμφανιστώ και πάλι δυνατός, όπως το 2004. Η σκληρή προπόνηση και η εξαιρετική προετοιμασία που έκανα όλο αυτό το διάστημα, με βοήθησαν ώστε να βρεθώ στην κορυφή. Μαζί με την ελληνική σημαία. Ευχαριστώ όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να είμαι το ίδιο δυνατός και στη συνέχεια με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».

«Αποστολή εξετελέσθη»

Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για την επιτυχία του Ηλία Ηλιάδη.

«Γίνομαι αποδέκτης εξαιρετικών σχολίων από όλους όσοι βρίσκονται εδώ. Μου λένε ότι ο Ηλίας είναι ο πραγματικός και μοναδικός πρωταθλητής. Είμαι υπερήφανος που αυτός ο αθλητής είναι Έλληνας και ύψωσε την ελληνική σημαία πιο ψηλά από όλες.

»Είναι μοναδική στιγμή, μετά από δύο ασημένια σε Κάιρο και Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά και τις τόσες ατυχίες που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Εδώ στην Ιαπωνία, απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος τζουντόκα της κατηγορίας και πλέον ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Η αποστολή που είχαμε εδώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εξετελέσθη με τον καλύτερο τρόπο. Η προετοιμασία μας ήταν εξαιρετική και δεν αφήσαμε περιθώριο σε κανέναν να αμφισβητήσει την αξία του Ηλία. Εκείνος από την πλευρά του αντιμετώπισε τον κάθε αγώνα ως έναν τελικό.

»Δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο από το στόχο που είχε θέσει, παρά το γεγονός ότι η κλήρωση που είχε ήταν η δυσκολότερη. Απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος σε έξι τελικούς. Αυτό θέλαμε, αυτό πετύχαμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά του αυτόν τον καιρό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024