Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δικαίωμα άθλησης σε όλους» το μήνυμα Αηδόνη και Μπιτσαξή

«Δικαίωμα άθλησης σε όλους» το μήνυμα Αηδόνη και Μπιτσαξή

Ένα φιλόδοξο σχέδιο άθλησης για όλους τους πολίτες, με αξιοποίηση κάθε χώρου -όπου είναι εφικτό- σε όλη την Ελλάδα, δρομολογεί η Πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο άθλησης για όλους τους πολίτες, με αξιοποίηση κάθε χώρου -όπου είναι εφικτό- σε όλη την Ελλάδα, δρομολογεί η Πολιτεία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, και στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο νέος πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, καθηγητής εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν ακόμη στο θέμα των «ύποπτων» αγώνων ποδοσφαίρου, στις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών, ενώ έγινε σαφές πως τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ δεν έγιναν στο πλαίσιο μετακίνησης οπαδών και έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του στο εκτός έδρας παιχνίδι του.

Αρχικά ο κ. Αηδόνης τόνισε για το νέο σχέδιο άθλησης: «Όλοι οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους άθλησης. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες αθλητικά σημεία, όπου θα αθλούνται οι πολίτες», πρόσθεσε ο υφυπουργός. «Θα μετατρέψουμε σε χώρους άθλησης μέχρι και μη χρηστικούς δρόμους», ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι στόχος, σε πρώτη φάση, είναι η μείωση της παχυσαρκίας κατά 5%.

Ο κ. Αηδόνης επισήμανε πως το σχέδιο Αθλητισμού στις πόλεις θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα αναπτυχθούν δράσεις για ποιότητα ζωής των πολιτών. «Θα εκμεταλλευθούμε τον κάθε χώρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

«Μας ενδιαφέρει να αθλείται όλη η κοινωνία. Χρειαζόμαστε διαδρομές άθλησης». Ο κ. Αηδόνης είπε στη συνέχεια ότι είναι χαμηλό το κόστος του προγράμματος αυτού, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη, όσον αφορά τη φυσική δραστηριότητα των πολιτών. Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο της Πολιτείας για τεχνητή χιόνωση σε μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ώστε να αποτελέσει ο αθλητισμός και μία υπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ.Μπιτσαξής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης για δυνατότητα άθλησης όλων των πολιτών είναι χαμηλού κόστους, αλλά τεράστιας κοινωνικής εμβέλειας. Οσον αφορά τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics το 2011, ο γ.γ.Αθλητισμού τόνισε: «Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 86 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα περιορίστηκε στα 26 εκ.ευρώ, ενώ πέρα από τη συμμετοχή του Δημοσίου, θα υπάρξουν χορηγίες από ΟΠΑΠ και Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σχετικά με το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ο κ.Μπιτσαξής επισήμανε πως κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν.

Ακόμη, ο γ.γ.Αθλητισμού επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι φάκελλοι με «ύποπτους αγώνες» που έχει στείλει η UEFA στην ΕΠΟ, έχουν διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σχετικά με το θέμα των προϋπολογισμών των Ομοσπονδιών για τη νέα χρονιά, ανέφερε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή προς τα κάτω αυτών της Α’ κατηγορίας, ενώ σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο βόλεϊ, τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω την αιτία κινητικότητας της ΕΣΑΠ». Ανέφερε, μάλιστα, πως η επιχορήγηση της Α1 και της Α2 είναι 1.800.000 ευρώ και της Ομοσπονδίας 3.800.000».

Στη συνέχεια, ο κ.Μπιτσαξής είπε, μετά από σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε, ότι δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών του Παναθηναϊκού στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα του, γιατί τα επεισόδια που έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Πανσερραϊκό δεν ήταν στο πλαίσιο μετακίνησης φιλάθλων.

Σχετικά με την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, ο κ.Μπιτσαξής ανακοίνωσε ότι ανασυντίθεται, με νέο πρόεδρο τον καθηγητή Εγκληματολογίας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης, Γιάννη Πανούση.

«Στο μυαλό μου έχω τη συζήτηση των ορίων επιθετικότητας και αγάπης της ομάδας μας. Η ΔΕΑΒ θα είναι μια ενδιάμεση σχέση εμπιστοσύνης, ενώ θα προσπαθήσω να κερδίσω το στοίχημα», υπογράμμισε ο κ.Πανούσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα παρέχει αμισθί τις υπηρεσίες του.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΑΒ τάχθηκε κατά της φυλάκισης των ταραξιών, ενώ επισήμανε πως θα προσπαθήσει ώστε να μην υπάρχει περιθωριοποίηση των απόψεων του αθλητικού χώρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024