Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ασημένιος» ο Ηλιάδης στο Παγκόσμιο Masters του Μπακού

«Ασημένιος» ο Ηλιάδης στο Παγκόσμιο Masters του Μπακού

Η πρώτη μεγάλη διάκριση του ελληνικού τζούντο, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού μέσα στο 2011 ήρθε δια... χειρός Ηλία Ηλιάδη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Τόκιο το 2010, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο Masters που φιλοξενήθηκε στο Μπακού και αποτελεί την τρίτη σπουδαιότερη αγωνιστική εκδήλωση του αθλήματος, μετά το Ολυμπιακό τουρνουά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πρώτη μεγάλη διάκριση του ελληνικού τζούντο, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού μέσα στο 2011 ήρθε δια… χειρός Ηλία Ηλιάδη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Τόκιο το 2010, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο Masters που φιλοξενήθηκε στο Μπακού και αποτελεί την τρίτη σπουδαιότερη αγωνιστική εκδήλωση του αθλήματος, μετά το Ολυμπιακό τουρνουά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Ηλιάδης, που βρισκόταν στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι και την έναρξη του τουρνουά, σημείωσε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις αρχές της προολυμπιακής χρονιάς.

«Είναι από τα μετάλλια που ενώ θέλεις να τα πανηγυρίσεις δεν μπορείς, λόγω του τρόπου που ηττήθηκα στον τελικό από τον Αζέρο. Δυστυχώς, έπεσα θύμα της ίδιας μου της τεχνικής που προσπάθησα να πετύχω απέναντι στον Μαμέντοφ και το πλήρωσα ακριβά. Το ευχάριστο είναι πως για ακόμη μία διοργάνωση έδειξα ότι μπορώ να έχω ρόλο πρωταγωνιστικό κι αυτό που ανεβάζει την ψυχολογία.

» Ο δρόμος μέσα στο 2011 αλλά και μέχρι τον Απρίλιο του 2012 είναι μακρύς και ελπίζω ότι αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τότε θα πετύχω το στόχο μου δηλαδή να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», είπε ο Ηλιάδης, ο οποίος στο δρόμο για τον τελικό πέτυχε τρεις νίκες.

Επικράτησε του Σουηδού πρωταθλητή Ευρώπης του 2010, Μάρκους Νίμαν, του Ιάπωνα Μασάχι Νισιγιάμα (Νο-5 στην παγκόσμια κατάταξη) καθώς και του Ρώσου Κιρίλ Ντενίσοφ (Νο-2 στον κόσμο).

Στον τελικό, απέναντι στον Αζέρο Ελκχάν Μαμέντοφ (οι δύο τους μέχρι και πριν τη διοργάνωση του Μπακού είχαν από δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις), ο Ηλιάδης ηττήθηκε με Ippon, κατακτώντας τελικά την 2η θέση, 240 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και χρηματικό έπαθλο 4.000 δολαρίων.

Να υπογραμμιστεί ότι στο παγκόσμιο Masters συμμετείχαν οι 16 καλύτεροι τζουντόκα σε κάθε κατηγορία, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος της διάκρισης του Ηλιάδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024