Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υψηλές προσδοκίες για Μιλλούση και τη νέα «φουρνιά» της ενόργανης

Υψηλές προσδοκίες για Μιλλούση και τη νέα «φουρνιά» της ενόργανης

Το πολυπόθητο μετάλλιο για τη Βάσω Μιλλούση, αλλά και μια ελπιδοφόρα εμφάνιση από τη νέα γενιά αθλητριών είναι ο διπλός στόχος της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών - νεανίδων, το οποίο ξεκινά στις Βρυξέλλες (9-13 Μαΐου). Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει την Τετάρτη με τον γενικό αγώνα της κατηγορίας νεανίδων, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν μόνο δύο αθλήτριες, οι Ευαγγελία Πλυτά και Μάρθα Βέρρα.

Το πολυπόθητο μετάλλιο για τη Βάσω Μιλλούση, αλλά και μια ελπιδοφόρα εμφάνιση από τη νέα γενιά αθλητριών είναι ο διπλός στόχος της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών – νεανίδων, το οποίο ξεκινά στις Βρυξέλλες (9-13 Μαΐου).

Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει την Τετάρτη με τον γενικό αγώνα της κατηγορίας νεανίδων, όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν μόνο δύο αθλήτριες, οι Ευαγγελία Πλυτά και Μάρθα Βέρρα, αφού οι υπόλοιπες τρεις χτυπήθηκαν από τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής: Η Μαρία Τσαντεκίδου υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση επί βελγικού εδάφους, η Κωνσταντίνα Αποσπόρη έπαθε διάστρεμμα, επίσης στις Βρυξέλλες, ενώ η Μαρία Σίμου δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με την ομάδα επειδή υπέστη κάταγμα μία ημέρα πριν από την αναχώρηση!

Παρά τα πρωτοφανή προβλήματα, όμως, οι προσδοκίες διάκρισης δεν λείπουν, αφού η Πλυτά διαθέτει ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου στους ασύμμετρους ζυγούς και θα είναι από τα φαβορί για είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του αγωνίσματος.

Την σκυτάλη θα πάρει την Πέμπτη η Εθνική γυναικών, αποτελούμενη από τις Βάσω Μιλλούση, Λίνα Μητράκου, Δήμητρα Σταματιάδου και Μυρόπη Χριστοφιλάκη. Η τετραμελής σύνθεση ανάγκης περιορίζει τις δυνατότητες καλού πλασαρίσματος σε ομαδικό επίπεδο, αλλά τα φώτα θα πέσουν έτσι κι αλλιώς στη φορμαρισμένη Μιλλούση, που θα προσπαθήσει αρχικά να μπει στον τελικό της δοκού ισορροπίας και κατόπιν, την Κυριακή (13/05), να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων για την πρωταθλήτρια Ελλάδας, που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή (04/05) τα 28 της χρόνια. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Βρυξελλών θα πάρουν μέρος συνολικά 252 αθλήτριες (138 γυναίκες, 114 νεανίδες) από 36 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 9 Μαΐου
14:00 – 21:30: Γενικός αγώνας νεανίδων (τελικός ομαδικού, προκριματικός σύνθετου ατομικού και οργάνων)

Πέμπτη 10 Μαΐου
11:00 – 20:30: Γενικός αγώνας γυναικών (προκριματικός ομαδικού και οργάνων)

Παρασκευή 11 Μαΐου
20:00 – 22:15: Τελικός σύνθετου ατομικού νεανίδων

Σάββατο 12 Μαΐου

16:00 – 18:15: Τελικός ομαδικού γυναικών

Κυριακή 13 Μαΐου

10:30 – 13:30: Τελικοί οργάνων νεανίδων
15:00 – 18:00: Τελικοί οργάνων γυναικών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024