Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο χρυσά και ένα ασημένιο από την ελληνική κωπηλασία

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο από την ελληνική κωπηλασία

Δύο χρυσά και ένα αργυρό είναι ο απολογισμός για τα ελληνικά «κουπιά» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Βαρέζε. Συγκεκριμένα, στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος πέρασαν πρώτοι τη γραμμή τους φίνις με χρόνο 6:21.58, στον τελικό. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η ελληνική τετράκωπος αποτελούμενη από τ' αδέλφια Γκουντούλα -Απόστολο και Νίκο- και τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα. Με το αργυρό μετάλλιο «συμβιβάστηκαν» οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Δύο χρυσά και ένα αργυρό είναι ο απολογισμός για τα ελληνικά «κουπιά» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που ολοκληρώνεται σήμερα στο Βαρέζε. Τα τρία από τα πέντε πληρώματα της ΕΚΟΦΝΣ συμμετείχαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους καταφέρνοντας να ανέβουν στο βάθρο. Το τελευταίο χρονικά ελληνικό πλήρωμα που αγωνίστηκε σήμερα, οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος, κατέκτησαε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, όπως είχε κάνει νωρίτερα σήμερα και η τετράκωπος των ανδρών.

Συγκεκριμένα, στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών οι Παναγιώτης Μαγδανής και Σπύρος Γιάνναρος πέρασαν πρώτοι τη γραμμή τους φίνις με χρόνο 6:21.58, στον τελικό. Το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 6:22.27 κατέκτησαν οι Πορτογάλοι Πέδρο Φράγκα και Νούνο Μέντες, ενώ τρίτοι ήταν οι Βρετανοί Κρις Μπόντι και Μάικλ Μότραμ (6:23.34).

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ελληνική τετράκωπος νωρίτερα σήμερα. Το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τ’ αδέλφια Γκουντούλα -Απόστολο και Νίκο- και τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα πέρασε πρώτο το γραμμή του τερματισμού στον τελικό με χρόνο 5:56.03. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμανία (5:57.37) και το χάλκινο η Σερβία (5:58.72).

Με το αργυρό μετάλλιο «συμβιβάστηκαν» οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, οι «χάλκινες» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τερμάτισαν δεύτερες τη γραμμή του τερματισμού, με χρόνο 6:57.62. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιταλίδες, Λάουρα Μιλάνι/Ελισαμπέτα Σανκασάνι, με επίδοση 6:53.39, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο λαιμό τους οι Βρετανίδες, Ρουθ Ουάλτσακ/Αϊμόγκεν Ουόλς, με χρόνο 6:58.87.

Την 8η θέση κατέλαβαν στη δίκωπο, οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Απόστολος Λαμπρίδης, καθώς στον «μικρό τελικό» για τις θέσεις 7-11 τερμάτισαν 2οι με χρόνο 6:46.31.

Την 10η θέση κατέλαβαν οι Ελένη Διαμαντή και Κατερίνα Νικολαϊδου, έχοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο (7:18.71) στον «μικρό τελικό» στο διπλό σκιφ για τις θέσεις 7-10.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024