Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαντασμαγορική  η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο «Fisht». Η πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας ήταν η πρώτη αθλήτρια που μπήκε στο Στάδιο, για να ακολουθήσουν ακόμη 87 χώρες με τελευταία τη Ρωσία. Η πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα και ο πρώην τερματοφύλακας του χόκεϊ επί πάγου Βλάντισλαβ Τρέτιακ μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα στον βωμό, ο οποίος θα παραμείνει αναμμένος ως τις 23 Φεβρουαρίου.

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο «Fisht».

Η πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας ήταν η πρώτη αθλήτρια που μπήκε στο Στάδιο, για να ακολουθήσουν ακόμη 87 χώρες με τελευταία τη Ρωσία.

Η πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα και ο πρώην τερματοφύλακας του χόκεϊ επί πάγου Βλάντισλαβ Τρέτιακ μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα στον βωμό, ο οποίος θα παραμείνει αναμμένος ως τις 23 Φεβρουαρίου.

Στις 18:15 ώρα Ελλάδος άρχισε η τελετή των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 37 δις ευρώ, ποσό που ξεπερνά εκείνο των Θερινών Αγώνων της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκαν 40.000 θεατές για να παρακολουθήσουν το σόου που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, αλλά και για να αποθεώσουν τους περίπου 2.800 αθλητές που θα παρελάσουν και θα πάρουν μέρος στους Αγώνες από 88 χώρες.

Η τελετή έναρξης άρχισε με τα 33 γράμματα του ρωσικού αλφάβητου, όπου κάθε γράμμα συνοδευόταν από μια ιστορία ή κάποιο ιστορικό πρόσωπο της χώρας.

Πέντε τεράστιες νυφάδες χιονιού εμφανίστηκαν στο κέντρο του σταδίου και κάθε μια από αυτές «άνοιξε» και σχημάτισαν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους.

Στη συνέχεια στα μάτριξ παρουσιάστηκε το ταξίδι της Ολυμπιακή Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αφού διένυσε περισσότερα από 40.000 μίλια για να φτάσει στο Σότσι, περνώντας και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου οι κοσμοναύτες Όλεγκ Κοτόβ και Σεγκέι Ριαζάνσκι την έβγαλαν… βόλτα στο διάστημα.

Πρώτη η Ελλάδα…

Όπως συνηθίζεται η Ελληνική ομάδα μπήκε πρώτη στο Στάδιο στην παρέλαση των αθλητών, με σημαιοφόρο την Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο σκι αντοχής.

Η 24χρονη αθλήτρια από τη Δράµα πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε και στο Βανκούβερ, µαζί µε τον πατέρα της, Θανάση, ο οποίος ήταν τότε σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας. Μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του θεσµού, πατέρας και κόρη έλαβαν μέρος στους ίδιους Αγώνες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Σότσι από επτά συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Πέρα από την Παναγιώτα Τσακίρη, την Εθνική οµάδα συνθέτουν ακόµα οι Μασιµιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόµος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Αλµα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).

Την τελετή έναρξης παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Η Ρωσία με 225 αθλητές ολοκλήρωσε την παρέλαση των αθλητών και των χωρών, εν μέσω αποθέωσης, ενώ πολύ ζεστό χειροκρότημα εισέπραξαν και οι δύο αθλητές που θα λάβουν μέρος από τη Τζαμάικα.

Με το τέλος της παρέλασης, μια τεράστια τρόικα εμφανίστηκε να «τραβάει» από πίσω της τον ήλιο και για τα επόμενα 37 λεπτά παρουσιάστηκε η ιστορία της Ρωσίας με διάφορα σκετσάκια στα οποία συμμετείχαν εθελοντές και χορευτές.

Δεκάδες μπαλαρίνες και χορευτές γέμισαν το κέντρο του γηπέδου και έδωσαν μια υψηλού επιπέδου παράσταση.

Ένα κόκκινο αιωρούμενο τρένο σηματοδοτεί τη Ρωσική επανάσταση του 1917 που οδήγησε πέντε χρόνια αργότερα στη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης.

Μετά την ομιλία του Ντμίτρι Τσερνισένκο, προέδρου της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον χαιρετισμό του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόματς Μπαχ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κήρυξε την έναρξη των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η σοπράνο Άννα Νετρέμπκο τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο, με την Ολυμπιακή σημαία να υψώνεται στο Στάδιο.

Λίγο μετά, έφτασε και η Ολυμπιακή Φλόγα. Πρώτη την κράτησε η τενίστρια Μαρία Σαράποβα που την παρέδωσε στην Γιέλενα Ισινμπάγεβα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ.

Εκείνη με τη σειρά της την έδωσε στον Αλεξάντερ Καρέλιν, θρύλο της πάλης, ενώ ακολούθησε η γυμνάστρια Αλίνα Καμπάεβα που την παρέδωσε στους τελευταίους λαμπαδηδρόμους:

Στην Ιρίνα Ρόντνινα, πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και στον πρώην τερματοφύλακα του χόκεϊ επί πάγου Βλάντισλαβ Τρέτιακ, δύο θρύλοι του ρωσικού αθλητισμού στα χειμερινά σπορ, οι οποίοι οδήγησαν τη φλόγα έξω από το Στάδιο και άναψαν τον Ολυμπιακό βωμό που είχε στηθεί εκεί.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με χιλιάδες πυροτεχνήματα στα πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024