Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σαμαράς έδωσε υπόσχεση στην ΕΟΕ για έκτακτη επιχορήγηση

Ο Σαμαράς έδωσε υπόσχεση στην ΕΟΕ για έκτακτη επιχορήγηση

Αίσιο τέλος δείχνει ότι θα έχει η υπόθεση με την επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών μετά τη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημά τους με έκτακτη επιχορήγηση.

Αίσιο τέλος δείχνει ότι θα έχει η υπόθεση με την επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών μετά τη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημά τους με έκτακτη επιχορήγηση.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς δέχθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, και ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Τόσο η ΕΟΕ όσο και οι ομοσπονδίες είχαν ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στο οξύ οικονομικό πρόβλημά τους, που καθιστούσε δύσκολη τη συνέχεια της λειτουργίας τους και οι οποίες για το λόγο αυτό είχαν ανακοινώσει αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους για το διήμερο 12-13 Απριλίου.

Το απόγευμα ακολούθησε ενημέρωση των προέδρων των ομοσπονδιών από τον κ. Καπράλο για τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος προσκάλεσε και ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα, τα μέλη της Ολομέλειας και τους Προέδρους των Αθλητικών Ομοσπονδιών για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού συζητήθηκαν εκτενώς, σε όλο το φάσμα τους, όλα τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα θεσμικά.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ στους εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Πρωθυπουργός – ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι λάτρης του αθλητισμού – άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που αφορούν στον ελληνικό αθλητισμό μέσα στο 2014 και υποσχέθηκε ότι θα δώσει άμεσα λύσεις, ώστε η αθλούμενη νεολαία της χώρας να μην αντιμετωπίζει εμπόδια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των αθλητικών ομοσπονδιών, το ύψος της οποίας ίσως θα φθάνει το αντίστοιχο περσινό νούμερο και συνολικά θα ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ (για την τακτική επιχορήγηση έχει εγκριθεί ποσό 11 εκ. ευρώ).

Επίσης, υποσχέσεις πήρε ο κ. Καπράλος και από τον κ. Ανδριανό για λύσεις σε θεσμικά θέματα, όπως για το πλεονάζον προσωπικό των Ομοσπονδιών, το οποίο θα συζητήσει με τον υπουργό Κοινωνικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από μεσολάβηση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Όπως αφήνουν να διαρρεύσει από την ΕΟΕ, πολύτιμη στάθηκε μέχρι τώρα η συνεισφορά του κ. Ανδριανού, τόσο για το κλείσιμο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, όσο και για την επίλυση πολλών άλλων προβλημάτων που απασχολούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας μας.

Ο κ. Καπράλος στη συνάντηση με τους προέδρους των ομοσπονδιών ζήτησε τη αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024