Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκοτώθηκε σε τροχαίο η 31χρονη Ολυμπιονίκης, Άννα Πολλάτου

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η 31χρονη Ολυμπιονίκης, Άννα Πολλάτου

Θρήνος επικρατεί από το απόγευμα του Σαββάτου στον ελληνικό αθλητισμό. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Άννα Πολλάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική οδό Πύργου –Πατρών (στο ύψος του Γηροκομείου της κωμόπολης Βάρδα). Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η 31χρονη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα. Η Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα το 1999, βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άνδρες) μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο υγείας Βάρδας.

Θρήνος επικρατεί από το απόγευμα του Σαββάτου στον ελληνικό αθλητισμό. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Άννα Πολλάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική οδό Πύργου –Πατρών (στο ύψος του Γηροκομείου της κωμόπολης Βάρδα).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, η 31χρονη, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.

Η Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Οζάκα το 1999, βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άνδρες) μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο υγείας Βάρδας και πλέον νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Πύργου.

Η πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983 στην Κεφαλλονιά. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την ρυθμική γυμναστική το 1988. Σύλλογός της ήταν ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου και προπονήτριές της οι Φατέεβα, Πολυχρονίδου και Καλαμπόκα.

Πέτυχε τις περισσότερες διακρίσεις της με την Εθνική ανσάμπλ με την οποία σημείωσε την μεγαλύτερή της επιτυχία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμούς.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων (2 στεφάνια – 3 κορδέλες) και στις 10 κορύνες, ενώ στην ίδια διοργάνωση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και στα τρία αυτά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 1999. Στο διεθνές meeting του Τιέ το 2000 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 2 στεφάνια – 3 κορδέλες, το ασημένιο στο σύνθετο και το χάλκινο στις κορύνες.

Η Κεφαλονίτισσα Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την καριέρα της το 2001, αλλά παρέμεινε κοντά στη ρυθμική γυμναστική, την οποία τόσο πολύ αγάπησε. Τα τελευταία χρόνια είχε ρόλο προπονήτριας στα Μέγαρα, θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη των επόμενων πρωταθλητριών.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της Άννας Πολλάτου, καθώς και τη βαθιά θλίψη της για τον πρόωρο χαμό μιας αθλήτριας – πρότυπο, ενός νέου ανθρώπου που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου – Ανδριανού

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική είδηση της απώλειας της Άννας Πολλάτου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο σύντομο βίο της η Άννα Πολλάτου αφοσιώθηκε σε ένα δύσκολο και ευγενές άθλημα και ευτύχησε να ανταμειφθεί για τους κόπους της, τιμώντας μάλιστα ως Ολυμπιονίκης την οικογένεια της και την πατρίδα μας. Είναι τόσο κρίμα, είναι άδικο, που οι άνθρωποι που αγάπησε η Άννα και ο ελληνικός αθλητισμός την στερούνται τόσο νωρίς. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη στους οικείους της».

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός. «Η τραγική είδηση του θανάτου της Άννας Πολλάτου συγκλόνισε κάθε Έλληνα», είπε αρχικά ο κ.Ανδριανός και συνέχισε: «Οι σπουδαίες διακρίσεις που χάρισε στην πατρίδα μας, αλλά και το ήθος της αδόκητα χαμένης Ολυμπιονίκη μας, θα μείνουν άσβεστο τεκμήριο της μνήμης της. Στους οικείους της και στην ελληνική αθλητική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Aνακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, της πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής Άννας Πολλάτου που κατέκτησε το 2000, το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Η Αννα Πολλάτου «έφυγε» από κοντά μας σε τόσο νεαρή ηλικία και με τέτοιο βίαιο τρόπο που μόνο οδύνη προκαλεί σε όλους μας.

Η αθλητική οικογένεια της χώρας θα τη θυμάται πάντα, για τους άθλους της στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για την ανιδιοτελή προσφορά της σε προγράμματα Ολυμπιακής εκπαίδευσης νέων όλης της Ελλάδας.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια και στους οικείους της και θα εκπροσωπηθεί στη νεκρώσιμη ακολουθία δια του Β’ Αντιπροέδρου της και Προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη.

Eπίσης οι σημαίες στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στο Χαλάνδρι, στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα κυματίζουν μεσίστια, ενώ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη Ολομέλεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Προς sold out το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Με ταχύτατους ρυθμούς φεύγουν τα εισιτήρια για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024