Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσοί» Αρζουμανίδης - Τσεκερίδης στο «Ολυμπία 2014» της πάλης

«Χρυσοί» Αρζουμανίδης – Τσεκερίδης στο «Ολυμπία 2014» της πάλης

Με δυνατές αναμετρήσεις και ελληνικές επιτυχίες πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία το 3ο διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών «Ολυμπία 2014». Στην ελευθέρα οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν ένα χρυσό και τρία χάλκινα, ενώ στην πάλη γυναικών οι αθλήτριες μας συνέλεξαν τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Στο ομαδικό, η Ελλάδα κατετάγη 3η στους άνδρες και 2η στις γυναίκες. Στην ελληνορωμαϊκή, η ελληνική ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια, ενώ στο ομαδικό κατετάγη δεύτερη.

Με δυνατές αναμετρήσεις και ελληνικές επιτυχίες πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία το 3ο διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών «Ολυμπία 2014». Στην ελευθέρα οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν ένα χρυσό και τρία χάλκινα, ενώ στην πάλη γυναικών οι αθλήτριες μας συνέλεξαν τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Στο ομαδικό, η Ελλάδα κατετάγη 3η στους άνδρες (1η η Κορέα, 2η η Ρωσία) και 2η στις γυναίκες (1ο το Μεξικό, 3η η Ιταλία). Στην ελληνορωμαϊκή η ελληνική ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια, ενώ στο ομαδικό κατετάγη δεύτερη με 53 βαθμούς, την ώρα που στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Κορέα με 60 και στην 3η πλασαρίστηκε το Μεξικό με 28.

Χρυσός ο Αρζουμανίδης στα 125κ. ελευθέρας

Ο αγώνας του Γιάννη Αρζουμανίδη στον τελικό των 125 κ. εντυπωσίασε φίλαθλους και αθλητές. Ο πρωταθλητής μας νίκησε με πτώση τον Κορεάτη Ναμ Κιουνγκ Ζιν ύστερα από μία θεαματική αναμέτρηση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. «Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι. Στο προολυμπιακό του Λονδίνου είχα από αυτόν χάσει την πρόκριση και του το χρωστούσα.

Όλη τη νύχτα σκεπτόμουν την τακτική που θα χρησιμοποιούσα στο παιχνίδι. Η διοργάνωση αποτέλεσε για εμένα μια σπουδαία προετοιμασία. Πιστεύω ότι του χρόνου θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες συμμετοχές, γιατί το ενδιαφέρον των παλαιστών είναι μεγάλο» τόνισε ο πρωταθλητής των 125 κ. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Χιζάρ Ντουργκάεφ (Ρωσία) και Σλιμ Τραμπελσί (Τυνησία).

Η καλή αρχή δεν είχε ανάλογη συνέχεια για τον Τιμοφέι Ξενίδη. Ο παλαιστής των 86 κ. νίκησε τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Τζέιμ Εσπινάλ (Πουέρτο Ρίκο), αλλά έχασε από τον Ρώσο Ντόρεν Κουρουγκλίεφ και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ρώσος με δεύτερο τον Μεξικανό Ντ. Βιλανουέβα Εσκιούβελ, ενώ χάλκινο πήρε και ο Κύπριος Γ. Τσατσαλίδης.

Πρωτιά στον ελληνικό «εμφύλιο» για τον Τσεκερίδη

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στον ελληνικό «εμφύλιο» των 85 κιλών ελληνορωμαϊκής ο Δημήτρης Τσεκερίδης, καθώς υπερίσχυσε του Λαοκράτη Κεσίδη. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Ηλίας Μπούκης και ο Κορεάτης Λι Σι Γιόλ. «Η νίκη μου σε αυτή τη διοργάνωση θα με βοηθήσει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου.

Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε ένα τουρνουά τέτοιου επιπέδου και να βλέπεις Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Ακόμα και να κοιτάζεις τόσο καλούς αθλητές πως παλεύουν, αποτελεί κέρδος. Οι αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία είναι εκπληκτικοί και πρέπει να τους στηρίξουμε και να διεξάγονται κάθε χρόνο» δήλωσε ο 19χρονος αθλητής του ΠΑΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024