Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάμιλτον - Ρόσμπεργκ, μια φιλία στο βωμό ενός πρωταθλήματος

Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ, μια φιλία στο βωμό ενός πρωταθλήματος

Υπάρχουν φιλίες που κρατούν για πάντα, υπάρχουν και άλλες που «σβήνουν» στην πορεία. Τέτοια είναι και αυτή του Λουίς Χάμιλτον με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, με τη διαφορά ότι αυτή η φιλία δεν έπεσε στον «γκρεμό» λόγω της απόστασης, αλλά λόγω της... υπερβολική τριβής. Οι δυο οδηγοί της Mercendes, μπαίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, αυτό του Άμπου Ντάμπι, με μόλις 17 βαθμούς να τους χωρίζουν (σ.σ οι οι νικητές στο τελευταίο γκραν πρι παίρνουν διπλάσιους βαθμούς), ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να διακυβεύεται και μια φιλία 17 ετών να έχει «θυσιαστεί» στο βωμό του.

Υπάρχουν φιλίες που κρατούν για πάντα, υπάρχουν και άλλες που «σβήνουν» στην πορεία. Τέτοια είναι και αυτή του Λουίς Χάμιλτον με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, με τη διαφορά ότι αυτή η φιλία δεν έπεσε στον «γκρεμό» λόγω της απόστασης, αλλά λόγω της… υπερβολική τριβής.

Οι δυο οδηγοί της Mercedes, μπαίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, αυτό του Άμπου Ντάμπι, με μόλις 17 βαθμούς να τους χωρίζουν (σ.σ οι νικητές στο τελευταίο Γκραν Πρι παίρνουν διπλάσιους βαθμούς), ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να διακυβεύεται και μια φιλία 17 ετών να έχει «θυσιαστεί» στο βωμό του.

Οι δύο πιλότοι ξεκίνησαν να τρέχουν μαζί από 12 ετών σε αγώνες καρτς, υπήρξαν ακόμα και ομόσταυλοι στη νεανική «Mercedes-AMG», και στα 15 τους συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Formula A World Karting Cup», με τον Βρετανό να κερδίζει τον τίτλο και να αφήνει τον φίλο του, τότε, Ρόσμπεργκ στη 2η θέση.

Ο Γερμανός πήρε την «εκδίκηση» του τέσσερα χρόνια μετά, στον αγώνα «Formula 3 Euroseries championship», όταν κατέκτησε την 4η θέση, μια πάνω από τον Χάμιλτον.

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στο «F3 masters race» όταν ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε μπροστά από τον Χάμιλτον, ενώ ο δεύτερος πήρε το «αίμα» του πίσω κατακτώντας το «Baharin SuperPrix» αφήνοντας τον Ρόσμπεργκ να… βλέπει την πλάτη του.

Παρά τις συνεχόμενες μάχες, δεν άφησαν τους αγώνες να μπουν εμπόδιο στη φιλία τους, ενώ έκαναν και αρκετές κοινές εμφανίσεις, καθώς αλληλοσυγχαίρονταν μετά το τέλος των αγώνων τους, όσα δηλαδή κάνουν οι… καλοί φίλοι!

Όταν τα 2013 ο Χάμιλτον υπέγραψε στη Mercedes, πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η συνύπαρξη τους στην ίδια ομάδα θα είναι δύσκολη, παρά το γεγονός ότι η φιλία τους είχε «επιβιώσει» από αρκετές μεταξύ τους κόντρες στο παρελθόν.

Όλοι τους διαψεύστηκαν αφού εκείνη τη χρονιά, κανένας από τους δύο δεν διεκδίκησε ρεαλιστικά το πρωτάθλημα, κι έτσι όλα κύλησαν ομαλά. Την επόμενη σεζόν όμως, οι… Κασσάνδρες επιβεβαιώθηκαν και το πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν.

Η πρώτη «ρωγμή» ήρθε στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Μονακό όταν ο Ρόσμπεργκ πήρε μια στροφή πολύ ανοιχτά με σκοπό να προκαλέσει την κίτρινη σημαία, περιστατικό που εμπόδισε τον Χάμιλτον από το να κάνει την προσπάθεια του για να κατακτήσει την «Pole Position», την οποία κατέκτησε τελικά ο Γερμανός και μάλιστα την επόμενη μέρα κέρδισε και τον αγώνα.

Μετά τον αγώνα ο Χάμιλτον βγήκε στους εκπροσώπους του τύπου και δήλωσε πως δεν είναι πια φίλοι, για να τα… μαζέψει μετά μέσω twitter, όπου έγραψε: «Έχουμε υπάρξει πολύ καιρό φίλοι και ως φίλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Σήμερα μιλήσαμε και είμαστε εντάξει, ακόμα φίλοι. Κανένα πρόβλημα».

Παρά τα καθησυχαστικά λόγια του Βρετανού, ήταν αντιληπτό ότι η φιλία των δύο «ακροβατούσε» σε ένα λεπτό σκοινί που αργά η γρήγορα θα έσπαγε.

Έτσι και έγινε, όταν τον Αύγουστο, στο Βελγικό Γκραν Πρι στο Σπα, είχαν μια επαφή την ώρα που μάχονταν για την πρώτη θέση, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να εγκαταλείψει και ο Ρόσμπεργκ να τερματίσει 2ος τον αγώνα.

Ο Βρετανός με νέες δηλώσεις του στα «Media», είπε πως ο Ρόσμπεργκ το έκανε επίτηδες, με τον Γερμανό να απαντάει πως «απλά κρατούσε τη γραμμή του».

Από εκείνη τη μέρα οι σχέσεις των δύο πιλότων, πλέον όχι φίλων, είναι τυπικές, ενώ και το αφεντικό της «Mercedes-AMG», Τότο Γουλφ, γνωστοποίησε το τέλος της φιλίας αυτών των δύο.

Το τελευταίο Γραν Πρι, στο Άμπου Ντάμπι έχει βάλει σε… αναμμένα κάρβουνα τους λάτρεις της «Formula» οι οποίοι ανυπομονούν για την έκβαση του.

Πάντως, ότι και να συμβεί, όποιος και να κερδίσει το πρωτάθλημα, το σίγουρο είναι ένα, πως και οι δύο έχουν βγει χαμένοι…

Πάνος Καισσαράτος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024