Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σαμ» και Jay έκλεψαν την παράσταση στη γιορτή του ΠΣΑΤ

«Σαμ» και Jay έκλεψαν την παράσταση στη γιορτή του ΠΣΑΤ

Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, Ηλίας Ηλιάδης και Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν οι νικητές στις κατηγορίες καλύτερης ομάδας, καλύτερου αθλητή και καλύτερης αθλήτριας, στο πλαίσιο των βραβεύσεων του ΠΣΑΤ το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ. Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. απονεμήθηκε στον Γιώργο Σαμαρά της Γουέστ Μπρομ, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο της πρώην ομάδας του, Σέλτικ, τον Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, Ηλίας Ηλιάδης και Κατερίνα Νικολαΐδου ήταν οι νικητές στις κατηγορίες καλύτερης ομάδας, καλύτερου αθλητή και καλύτερης αθλήτριας, στο πλαίσιο των βραβεύσεων του ΠΣΑΤ το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΕΦ. Το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ΟΠΑΠ Α.Ε. απονεμήθηκε στον Γιώργο Σαμαρά της Γουέστ Μπρομ, για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό φίλαθλο της πρώην ομάδας του, Σέλτικ, τον Jay Beatty, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδικές βραβεύσεις κατά τη διάρκεις της γιορτής του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους του 2014, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ:

– Η εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2014 στη σχετική ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

– Ο Ηλίας Ηλιάδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής του 2014, στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Λονδίνου στο τζούντο, κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο το τρίτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας.

– Η Κατερίνα Νικολαϊδου είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2014. Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας βραβεύθηκε σήμερα από τον ΠΣΑΤ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Σ.Ε.Φ., «εξαργυρώνοντας» την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σκιφ Ελαφρών Βαρών.

– Ο προπονητής κολύμβησης, Νίκος Γέμελος, αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2014, στη σχετική ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

– Επαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) από κοινού στον ποδοσφαιριστή της Νέας Ιωνίας Γιάννη Χλωρό, για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ’ επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας (Ηλυσιακός) και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ, που αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση, μετά την διακοπή του αγώνα Σπόρτιγκ-Προμηθέας Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

– Ο Γιάννης Κωστάκης «σάρωσε» τα μετάλλια (4) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ του Αϊντχόφεν και σήμερα αναδείχθηκε κορυφαίος Ελληνας αθλητής της χρονιάς, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

– Η Στέλλα Σμαραγδή αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια ΑΜΕΑ για το 2014 από τον ΠΣΑΤ και βραβεύθηκε σήμερα σε εκδήλωση που έγινε στο ΣΕΦ. Η πρωταθλήτρια του στίβου κατέκτησε δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Σουόνσι.

– Επαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» στην οικογένεια Αργύρη Παπαπέτρου, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του μπάσκετ και στην Κοινωνία γενικότερα.

– Επαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» στις αθλήτριες του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, οι οποίες συνδυάζουν εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνη Σάγμαλη.

– Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του στίβου, στους παράγοντες Νίκο Βεζυρτζή, Άκη Μιχαηλίδη και Κώστα Χαϊτογλου, οι οποίοι στήριξαν επιχειρηματικά σε χρόνια δύσκολα την προσπάθεια των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και βοήθησαν στην προβολή του αθλήματος, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να βρει πόρους από ιδιώτες για την ολυμπιακή προετοιμασία των ελλήνων αθλητών με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», στον Επί Τιμή Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας και στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.

Ανδριανός: «Στήριξη αθλητών, διαφάνεια, νομιμότητα και αξιοκρατία»

Στην ετήσια τελετή απονομής βραβείων στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες και ομάδες του 2014 που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στο ΣΕΦ παρευρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος συνεχάρη, αφενός τους διοργανωτές για την εκδήλωση-θεσμό που πραγματοποιείται τα τελευταία 61 χρόνια, αφετέρου τους τιμώμενους για τις διακρίσεις και το ήθος τους.

Ο κ Ανδριανός εκδήλωσε την υποστήριξή του στις προσπάθειες των αθλητών ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει: «Αφενός, να στηρίξουμε τον Έλληνα αθλητή. Να κάνουμε καθετί ώστε τα χρήματα που προέρχονται από το υστέρημα του φορολογούμενου να φτάνουν στους αθλητές μας και στην ανάπτυξη του αθλητισμού, και να μην χάνονται σε λειτουργικά έξοδα και άλλες δαιδαλώδεις διαδρομές.

Και βεβαίως να βρούμε μέσα από ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, το πώς και τα αναγκαία κίνητρα που απολαμβάνουν οι αθλητές μας, και οι ιδίως οι μαθητές, θα διατηρήσουμε, και θα θωρακίσουμε αποτελεσματικά τον αθλητισμό μας από φαινόμενα όπως της φάμπρικας των μοριοδοτήσεων που άδικα και παράνομα δίνονταν σε διάφορα αθλήματα. Και ως προς αυτό, πιστεύω ότι θα συμφωνήσει και ο πρόεδρος της ΕΟΕ και όλοι οι παρευρισκόμενοι σήμερα εδώ.

Και αφετέρου, να διασφαλίσουμε την διαφάνεια, την νομιμότητα, την λογοδοσία και την δικαιοσύνη παντού. Να διασφαλίσουμε ότι η αθλητική οικογένεια θα μπορεί πλέον να είναι σίγουρη ότι η νομιμότητα, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα είναι απαράβατοι κανόνες. Να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα μπορούν πλέον να είναι σίγουροι ότι όλοι πραγματικά υπηρετούμε το καλό του αθλητισμού μας και μόνο αυτό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024