Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεντόμας: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι ήδη ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός»

Τεντόμας: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι ήδη ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός»

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων παραχώρησαν οι διοργανωτές του 4ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου δρόμου της πόλης που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 3 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου και οι αγώνες 5 χλμ και 3 χλμ, καθώς και 1.000μ για ΑμεΑ και Specials Olympics.

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων παραχώρησαν οι διοργανωτές του 4ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου δρόμου της πόλης που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 3 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου και οι αγώνες 5 χλμ και 3 χλμ, καθώς και 1.000μ για ΑμεΑ και Specials Olympics.

«Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη διοργάνωση που θα επισφραγίσει την περσινή επιτυχία και θα ενισχύσει την πεποίθηση ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν και πρέπει να καθιερωθούν και να γίνουν θεσμός. Στόχος να εξελιχθούν σε σημείο συνάντησης για αθλητές από όλο τον κόσμο και να αποτελέσουν ευκαιρία για να προβληθούν τα πλεονεκτήματα της Αθήνας.

Ο Ημιμαραθώνιος είναι ήδη ένα μεγάλο τουριστικό γεγονός που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με τους δρόμους διαφόρων αποστάσεων. Θέλουμε ο παλμός του ημιμαραθωνίου να δώσει παλμό στην πόλη», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας.

«Ο αθλητισμός ειδικά αυτή την εποχή είναι ιδανική διέξοδος. Ο ΣΕΓΑΣ δείχνει πόση σημασία έχει η συμμετοχή του πολίτη στον αθλητισμό. Εύχομαι η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο -που θα το ξεπεράσει-, να ζήσουν όλοι αυτή τη μοναδική εμπειρία και να αναδειχθούν όλα τα θετικά σημεία της πόλης» είπε από την πλευρά του ο Σπύρος Πάντζας, εντεταλμένος αθλητικός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Σταματόπουλος, δήλωσε: «Μαζί με τους πολύτιμους συμμάχους, τον Δήμο και την Περιφέρεια, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Περιμένουμε να δούμε χαρούμενα πρόσωπα δρομέων, πολιτών, αλλά και τουριστών που θα βρίσκονται στην πόλη, που θα χαρούν την παρουσία και τη συμμετοχή τους στους δρόμους της Αθήνας. Παρά τη δύσκολη στιγμή, στην οποία βρισκόμαστε λόγω των οικονομικών προβλημάτων, καταφέραμε εξαιτίας της στήριξης των χορηγών μας να προετοιμαστούμε και να ελπίζουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς και να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες σε όλους όσοι πάρουν μέρος στον αγώνα». Και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα του χρόνου και ακόμη δεν έχουμε πάρει καθόλου κρατική ενίσχυση, καταφέρνουμε και συνεχίζουμε το έργο μας χάρη στους χορηγούς μας. Μετά τον Ημιμαραθώνιο έχουμε το «Athens Street Pole Vault» στο Σύνταγμα, ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωκράτης Αλαφούζος, πρεσβευτής της ΜΚΟ Ελίζα, μία από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που μετέχουν στο κοινωνικό πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας φέτος, τόνισε: «Είναι τιμή μου να τρέξω στον ημιμαραθώνιο εκπροσωπώντας το σωματείο Ελίζα, μίας ΜΚΟ με στόχο την προστασία παιδιών που κακοποιούνται ή κινδυνεύουν να πέσουν θύματα. Μέσα από τέτοιες δράσεις έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το στόχο μας. Ως παλιός αθλητής του βόλεϊ, δεν είχα συνηθίσει τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά αυτή η δράση μου έδωσε την ευκαιρία».

Η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Ντενίζ Δημάκη, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να εκπροσωπώ τους συναθλητές μου. Όλοι εμείς οι αθλητές νιώθουμε ικανοποίηση να βλέπουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα να γίνονται στη χώρα μας. Αγώνες υψηλού επιπέδου, ανάλογοι του εξωτερικού. Η επιτυχία πλέον για αυτές τις διοργανώσεις είναι δεδομένη».

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Βαγγέλης Παπαποστόλου, είπε: «Ευχαριστούμε τους φορείς για τη στήριξη τους. Στόχος μας να βάλουμε τους δρομείς να τρέξουν με ασφάλεια και για το σκοπό αυτό θα συμβάλλουν περίπου 2.000 άνθρωποι. Περίπου 14.000 δρομείς θα πάρουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις».

Επεσήμανε επίσης ότι οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο θα διαρκέσουν από τις 07.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι (12.00) με το τέλος των αγώνων, ενώ ειδικά για τη Λ. Αμαλίας η κίνηση των αυτοκινήτων θα διακοπεί από τις 04.00 τα ξημερώματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024