Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δηλώσεις του Φέντερερ υπέρ του Κύργιου

Δηλώσεις του Φέντερερ υπέρ του Κύργιου


Έναν πολύ σημαντικό συμπαραστάτη στον «πόλεμο» που δέχεται τις τελευταίες ώρες, αφού κατηγορείται πως παράτησε τον αγώνα απέναντι στον Ρισάρ Γκασκέτ όπου και ηττήθηκε, βρήκε ο Νίκ Κύργιος. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες της ιστορίας, και κάτοχος 17 γκραντ σλαμ, Ρότζερ Φέντερερ. Συγκεκριμένα ο Ελβετός, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση του στα προημιτελικά του Wimbledon, είπε πως ο Κύργιος προσπάθησε αρκετά στον αγώνα και θα μπορούσε να πάει τον αγώνα σε 5ο σετ, ενώ κατέστησε σαφές πως ακόμα και αν παράτησε ένα game «μπορεί να είναι και μέρος στρατηγικής».

Έναν πολύ σημαντικό συμπαραστάτη στον «πόλεμο» που δέχεται τις τελευταίες ώρες, αφού κατηγορείται πως παράτησε τον αγώνα απέναντι στον Ρισάρ Γκασκέτ όπου και ηττήθηκε, βρήκε ο Νίκ Κύργιος.

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες της ιστορίας, και κάτοχος 17 γκραντ σλαμ, Ρότζερ Φέντερερ.

Συγκεκριμένα ο Ελβετός, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση του στα προημιτελικά του Wimbledon, είπε πως ο Κύργιος προσπάθησε αρκετά στον αγώνα και θα μπορούσε να πάει τον αγώνα σε 5ο σετ, ενώ κατέστησε σαφές πως ακόμα και αν παράτησε ένα game «μπορεί να είναι και μέρος στρατηγικής».

Αναλυτικά: «Ένα game είναι περίπου 55 δευτερόλεπτα. Επίσης, το έκανε αλήθεια, ή μήπως όχι; Ένα game που ένας παίκτης σερβίρει καλά, είναι αυτό έλλειψη προσπάθειας; Όπως μερικές φορές ένας πυγμάχος κατεβάζει τα χέρια κάτω. Τότε είναι έλλειψη προσπάθειας; Στη συνέχεια επέστρεψε και προσπάθησε πολύ. Νομίζω πως κακώς σκάβουμε τόσο βαθιά σε κάτι τέτοια πράγματα. Αν μου λέγατε ότι το έκανε για ένα ολόκληρο σετ, θα το θεωρούσα υπερβολικό.

Όμως είδα μόλις το τέλος του 3ου σετ και το τέλος του 4ου σετ. Πάλεψε όσο μπορούσε σε αυτά τα σημεία. Ήθελε πολύ τη νίκη και θα μπορούσε να το στείλει σε 5ο σετ. Κατά τη γνώμη μου, ήταν ένα εκπληκτικό ματς και πολύ κλειστό. Τα χρήματα των θεατών έπιασαν τόπο. Ήταν ένα κλειστό ματς και πέρσι. Είχε σώσει 9 match points απέναντι στον Richard. Σήμερα έδωσε δύο.

Οπότε ένα game, ακόμα και αν το παράτησε, μπορεί να είναι και μέρος στρατηγικής. Προσπαθείς μερικές φορές να χαλάσεις τον ρυθμό του αντιπάλου. Ίσως ήταν ο ίδιος. Ένιωθε πολύ απογοητευμένος και δεν μπορούσε να αγωνιστεί για έναν-δυο πόντους.

Ειδικά για ένα νέο παίκτη, θα συμβεί πιο συχνά από ότι σε έναν από τους κορυφαίους, που έχει εμπειρία. Για κάποιους νεότερους παίκτες, το να παίζεις χωρίς να επηρεάζεσαι και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε πόντο ξεχωριστά, μπορεί να γίνει και βαρετό, κάτι που καταλαβαίνω απόλυτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024