Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «ελληνικό» πρόγραμμα την Τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν

Το «ελληνικό» πρόγραμμα την Τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν

Μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα και εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, σειρά παίρνουν την Τρίτη οι δύο γυναίκες της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα και εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, σειρά παίρνουν την Τρίτη οι δύο γυναίκες της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Η Κέλυ Αραούζου, η οποία το περασμένο Σάββατο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 5χλμ., και η… ξεκούραστη Μαριάννα Λυμπερτά (τρίτη σε αυτό το αγώνισμα το 2011 στη Σανγκάη) αγωνίζονται στις 12 αύριο το μεσημέρι στα 10χλμ., με βασικό στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα που συνεπάγεται και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες στο αγώνισμα αυτό μετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος (αρκετές αθλήτριες μάλιστα άφησαν τα 5χλμ. προκειμένου να μην καταπονηθούν) και ο ανταγωνισμός προβλέπεται πολύ δυνατός.

Στο πόλο, η εθνική γυναικών αντιμετωπίζει στις 9:30 το πρωί την Ολλανδία, στο δεύτερο παιχνίδι της για τον Β΄ όμιλο.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση κρατάει τα θετικά στοιχεία που έδειξε στην πρεμιέρα με την Αυστραλία και θέλει να αφήσει πίσω του τις λεπτομέρειες που κόστισαν την ήττα από τα «καγκουρό».

Απέναντι στη φιναλίστ του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, από την οποία έχει γνωρίσει τρεις ήττες κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς (δύο στα προκριματικά του World League και μία στο πρόσφατο τουρνουά της Ουτρέχτης), η ελληνική ομάδα καλείται να δείξει μεγαλύτερη προσοχή και να αποφύγει τα λάθη στα κρίσιμα σημεία, προκειμένου να πάρει τη νίκη που -σε μεγάλο βαθμό- θα της διασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ θα της δώσει κάποιες ελπίδες και για την πρωτιά (εφόσον η Ολλανδία νικήσει την Πέμπτη την Αυστραλία).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με την εθνική Ελλάδας να μετρά τέσσερις σερί νίκες, μετά την ήττα το 1998 στο Περθ, στην παρθενική εμφάνισή της στη διοργάνωση. Βεβαίως η Ολλανδία αποτελεί παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου πόλο και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου το 1991, ενώ έχει κατακτήσει και τρία ασημένια μετάλλια, τελευταίο εκ των οποίων το 1998. Η μεγαλύτερη διάκριση των «οράνιε», βέβαια, είναι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008.

Στη συγχρονισμένη κολύμβηση, τέλος, ελληνική συμμετοχή υπάρχει την Τρίτη σε δύο προκριματικούς: το πρωί στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου (αντί της Κουτίδη που αγωνίστηκε στο τεχνικό πρόγραμμα) και το απόγευμα στο ελεύθερο πρόγραμμα του ομαδικού με τις Μαρία Έλλη Λέλα Αλζιγκούζη-Κομινέα, Γιάνα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Αννα Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα.

Σε αμφότερα τα αγωνίσματα οι δώδεκα πρώτοι προκρίνονται στους τελικούς, που θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές την Τρίτη 28/7:

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
10:00 3μ. συγχρονισμένες Α (Προκριματικός)
15:00 1μ. Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
19:30 3μ. συγχρονισμένες Α (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
09:00 Ντουέτο-ελεύθερο πρόγραμμα (προκριματικός) –Παπάζογλου/Πλατανιώτη–
11:45 Μικτό ντουέτο-ελεύθερο πρόγραμμα (Προκριματικός)
17:30 Ομαδικό-ελεύθερο πρόγραμμα (προκριματικός) –Εθνική ομάδα–

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
12:00 10χλμ. (Γ) –Αραούζου, Λυμπερτά–

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
09:30 Ολλανδία-ΕΛΛΑΔΑ (Β΄ Ομιλος)
10:50 Αυστραλία-Νότια Αφρική (Β΄ Ομιλος)
12:10 Ιταλία-ΗΠΑ (Γ΄ Ομιλος)
13:30 Βραζιλία-Ιαπωνία (Γ΄ Ομιλος)
17:30 Γαλλία-Κίνα (Δ΄ Ομιλος)
18:50 Ουγγαρία-Ρωσία (Δ΄ Ομιλος)
20:10 Ισπανία-Νέα Ζηλανδία (Α΄ Ομιλος)
21:30 Καναδάς-Καζακστάν (Α΄ Ομιλος)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024