Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχημένη πρόβα Ολυμπιάδας για Μάντη-Καγιαλή στο Ρίο

Επιτυχημένη πρόβα Ολυμπιάδας για Μάντη-Καγιαλή στο Ρίο

Με πολύτιμες εμπειρίες και τη 12η θέση στο test event επέστρεψαν από τη Βραζιλία οι Έλληνες ιστιοπλόοι. Για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να αγωνιστούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Έλληνες πρωταθλητές, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής σε μια ιδιαίτερα σημαντική δοκιμή εν όψει της Ολυμπιάδας του 2016. Και την αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με πολύτιμες εμπειρίες και τη 12η θέση στο test event επέστρεψαν από τη Βραζιλία οι Έλληνες ιστιοπλόοι.

Για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να αγωνιστούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Έλληνες πρωταθλητές, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής σε μια ιδιαίτερα σημαντική δοκιμή εν όψει της Ολυμπιάδας του 2016. Και την αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι, παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν χωρίς το δικό τους εξοπλισμό και αντιμετώπισαν πληρώματα με προηγούμενη αγωνιστική εμπειρία στο Ρίο, άρχισαν να προσαρμόζονται γρήγορα και βελτίωναν τις επιδόσεις τους από μέρα σε μέρα με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην τελευταία ιστιοδρομία. Τελικά κατετάγησαν 12οι στην κατηγορία 470.

Το Ρίο υποδέχτηκε συνολικά 339 ιστιοπλόους από 52 χώρες για την Aquece Rio – International Sailing Regatta 2015, το Ολυμπιακό test event, που διήρκεσε από τις 15 ως τις 22 Αυγούστου. Ήταν το δεύτερο test event ιστιοπλοΐας που πραγματοποιήθηκε με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2016 στη Βραζιλία.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) είχε παράλληλα την ευκαιρία να αξιοποιήσει τη δοκιμαστική αυτή διοργάνωση προκειμένου να πάρει τις τελικές της αποφάσεις σχετικά με τη δομή και τη ροή του Ολυμπιακού τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016 με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σανταντέρ το 2014 και περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα για την εκπροσώπηση της χώρας, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματά τους.

«Στόχος μας ειναι να βρεθούμε όσο πιο πολλές φορές γίνεται στο Ρίο μέσα στον επόμενο χρόνο ώστε να μάθουμε το ρεύμα αλλά και το πολύ μεγάλο κύμα του ωκεανού στους στίβους έξω από τον κόλπο, αφού διαπιστώσαμε ότι όσο πιο εξοικειωμένος είσαι με το μέρος τόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχεις», επισήμανε ο Παναγιώτης Μάντης.

Ήδη έχει προγραμματιστεί να σταλεί ο εξοπλισμός των δύο ιστιοπλόων το Δεκέμβριο στο Ρίο και να προπονηθούν εκεί μαζί με άλλες ομάδες.

Ο Παύλος Καγιαλής στάθηκε στην εμπειρία που αποκόμισαν και στην αξιοποίησή της: «Η συμμετοχή μας στο test event ήταν πάρα πολύ σημαντική καθώς κάθε πληροφορία που μαζέψαμε θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με τον προπονητή μας, Θανάση Παχούμα.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύουμε πως την επόμενη φορα, με τον εξοπλισμό μας πια και την εμπειρία που θα μαζέψουμε, πάμε για διάκριση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024