Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποψία λογοκλοπής στο σήμα Ολυμπιακών Αγώνων: Παρίσι 2024

Υποψία λογοκλοπής στο σήμα Ολυμπιακών Αγώνων: Παρίσι 2024

Λογοκλοπή ή μια καταπληκτική σύμπτωση, γεγονός είναι ότι το λογότυπο «Παρίσι 2024» αποτελεί ήδη το αντικείμενο διαμάχης. Το σχέδιο, ένας τυποποιημένος Πύργος του Αϊφελ που εκπροσωπεί τη γαλλική πρωτεύουσα στην προσπάθεια ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο του 4Global, μιας εταιρείας συμβούλων για μεγάλα αθλητικά γεγονότα που εδρεύει στο Λονδίνο.

Λογοκλοπή ή μια καταπληκτική σύμπτωση, γεγονός είναι ότι το λογότυπο «Παρίσι 2024» αποτελεί ήδη το αντικείμενο διαμάχης.

Το σχέδιο, ένας τυποποιημένος Πύργος του Αϊφελ που εκπροσωπεί τη γαλλική πρωτεύουσα στην προσπάθεια ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο του 4Global, μιας εταιρείας συμβούλων για μεγάλα αθλητικά γεγονότα που εδρεύει στο Λονδίνο.

Τη μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στα δύο λογότυπα παρατήρησε ένας χρήστης του Twitter, ο Μπαζίλ Βιό. Στη συνέχεια η είδηση αξιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα του περιοδικού «GQ», η οποία ήρθε σε επαφή με τον διευθυντή δημιουργικού του Dragon Rouge, του γραφείου δηλαδή που σχεδίασε το λογότυπο για το «Παρίσι 2024».

«Μου προκαλείτε φόβο» απάντησε ο διευθυντής δημιουργικού τμήματος, Κερεντίν Σίντουμ. «Όταν βλέπω εκείνο το λογότυπο, λέω ότι πραγματικά μοιάζει πολύ.

Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει εταιρική σχέση και κανένας δεσμός με την 4Global, ούτε καμία επιθυμία από την πλευρά μας για να τους αντιγράψουμε ή να χτίσουμε πάνω σε αυτό το λογότυπο» συμπλήρωσε.

Όπως διευκρίνισε η GQ, η εταιρεία 4Global δεν είχε δει το λογότυπο του «Παρίσι 2024».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024