Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελβετία η Ολυμπιακή Φλόγα στον δρόμο για το Ρίο

Στην Ελβετία η Ολυμπιακή Φλόγα στον δρόμο για το Ρίο

Την πόλη της Γενεύης φώτισε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα, που συνεχίζει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με τελικό προορισμό το Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όπου από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου, θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η 13χρονη Βραζιλιάνα, Μπρούνα Γκαμπριέλα, μετέφερε την Ιερή Φλόγα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκεται στο Palais des Nations, έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και πλήθους επισήμων, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό.

Την πόλη της Γενεύης φώτισε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα, που συνεχίζει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με τελικό προορισμό το Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όπου από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου, θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η 13χρονη Βραζιλιάνα, Μπρούνα Γκαμπριέλα, μετέφερε την Ιερή Φλόγα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκεται στο Palais des Nations, έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και πλήθους επισήμων, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό.

«Αυτή η φλόγα είναι ένα σύμβολο αλληλεγγύης σ’ έναν κόσμο υπό κρίση», δήλωσε κατά την διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, ο Μπαν Κι Μουν, που συνεχάρη τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για την ενσωμάτωση αποστολής προσφύγων αθλητών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, τόνισε πως η συγκεκριμένη ομάδα, θα βοηθήσει τους πολίτες όλου του κόσμου να δουν τους πρόσφυγες όπως αξίζουν να είναι, δηλαδή ταλαντούχοι, δυνατοί και εμπνευστές. Απαντώντας, ο κ.Μπαχ, επεσήμανε πως με αυτήν την ενέργεια «στόχος είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους πρόσφυγες όλου του κόσμου».

Επόμενος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας, θα είναι -αργά το απόγευμα σήμερα-η Λωζάννη και το Ολυμπιακό Μουσείο, όπου καθ΄όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το σύμβολο του Ολυμπισμού και της ειρήνης.

Την προσεχή Δευτέρα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα… πάρει τον δρόμο για την Μπραζίλια, ακολουθώντας πορεία 95 ημερών και 30.000 χιλιομέτρων μέχρι την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024