Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απογοήτευση στον WADA από την απόφαση της ΔΟΕ για Ρωσία

Απογοήτευση στον WADA από την απόφαση της ΔΟΕ για Ρωσία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε την Κυριακή να επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις, στη ρωσική Ολυμπιακή αποστολή να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, δυσαρέστησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), καθώς περίμενε πως οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ θα προχωρούσαν στον πλήρη αποκλεισμό της χώρας από τους Αγώνες μετά τα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν για το σκάνδαλο του ντόπινγκ. Αντίθετα, όπως ήταν λογικό, το Κρεμλίνο χαιρέτισε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε την Κυριακή να επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις, στη ρωσική Ολυμπιακή ομάδα να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η συμμετοχή κάθε Ρώσου αθλητή θα πρέπει να εγκριθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος που θα αγωνιστεί, ενώ θα πρέπει να υποβληθεί σε νέους εντατικούς ελέγχους αντιντόπινγκ.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, δυσαρέστησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (AMA), καθώς περίμενε πως οι «αθάνατοι» θα προχωρούσαν στον πλήρη αποκλεισμό της Ρωσίας από τους αγώνες στο Ρίο:

«Ο Οργανισμός είναι απογοητευμένος από την απόφαση της ΔΟΕ, καθώς μετά την έκθεση ΜακΛάρεν για τη χρήση αναβολικών στη Ρωσία, όλοι περιμέναμε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του WADA, Γκρεγκ Ρίντι.

«Πανηγυρίζει» το Κρεμλίνο

Αντίθετα, όπως ήταν λογικό, το Κρεμλίνο χαιρέτισε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής: «Βεβαίως, καλωσορίζουμε την κύρια απόφαση που επιτρέπει στους λεγόμενους καθαρούς αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με δεδομένη την άδεια των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια θετική απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024