Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέστρεψε η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

Επέστρεψε η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη πάτησε Ελλάδα. Εφτασε λίγο με τις 13:15, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με δίωρη καθυστέρηση, μετά την περιπέτεια που είχε στη Ρώμη. Στις 17:00 το απόγευμαέφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με απογοήτευσε η κίνηση ήταν πολύ αιφνίδια και έγινε με πολύ βίαιο τρόπο».

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη πάτησε Ελλάδα. Εφτασε λίγο μετά τις 13:15, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με δίωρη καθυστέρηση, μετά την περιπέτεια που είχε στη Ρώμη στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές για τα αθλητικά όπλα που είχε μαζί της.

Στις 17:00 το απόγευμα, η Άννα Κορακάκη έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» μαζί με τον πατέρα της και προπονητή της Τάσο. Την υποδέχθηκαν η μητέρα της, ο αδελφός της και φίλοι της οι οποίοι φόρεσαν τόσο στην χρυσή Ολυμπιονίκη όσο και στον πατέρα της δύο κότινους ελιάς.

Σε δηλώσεις της η Αννα Κορακάκη τόνισε για μια ακόμη φορά πόσο χαρούμενη αισθάνεται και πόσο της έλειψε η Ελλάδα και η οικογένειά της. Σχολιάζοντας την κατεδάφιση του σκοπευτηρίου όπου έκανε προπόνηση, τόνισε: «Με απογοήτευσε η κίνηση ήταν πολύ αιφνίδια και έγινε με πολύ βίαιο τρόπο».

Μετά την θερμή υποδοχή, η Αννα Κορακάκη και οι γονείς της αναχώρησαν για τη Δράμα – τόπο διαμονής τους – όπου αναμένεται μεγάλος εορτασμός.

Στο αεροδρόμιο η Αννα Κορακάκη δήλωσε: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Ήταν όνειρο ζωής για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ του θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από αποτελέσματα,» είπε η Αννα Κορακάκη. Δούλεψα πολύ σκληρά για να έρθουν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια», τόνισε η ίδια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζω να μην είναι τελευταία. Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη είναι αθλητές να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα μειώνεται».

Για μία ακόμα φορά η Αννα Κορακάκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς. Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

Στη συνέχεια μίλησε ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης, που είναι φυσικά και ο προπονητής της: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις. Δεν γινόταν να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, υποδέχθηκε στην Αθήνα τη χρυσή ολυμπιονίκη και τον πατέρα της. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024