Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πούτιν κέρασε σαμπάνια και από μία... BMW τους Ολυμπιονίκες

Ο Πούτιν κέρασε σαμπάνια και από μία… BMW τους Ολυμπιονίκες

Στην Ελλάδα αρχίσαμε να τους... πυροβολούμε πριν καλά-καλά επιστρέψουν από τη Βραζιλία, ενώ κάποιους ξέχασαν να τους καλέσουν ακόμα και στην υποχοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ευτυχώς, το ίδιο δεν ισχύει στη Ρωσία για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι αφού γεύτηκαν τη σαμπάνια του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνέχεια παρέλαβαν και δώρα, όπως τα κλειδιά των νέων BMW τους. 

Στην Ελλάδα αρχίσαμε να τους… πυροβολούμε πριν καλά-καλά επιστρέψουν από τη Βραζιλία, ενώ κάποιους ξέχασαν να τους καλέσουν ακόμα και στην υποχοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ευτυχώς, το ίδιο δεν ισχύει στη Ρωσία για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι αφού γεύτηκαν τη σαμπάνια του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνέχεια παρέλαβαν και δώρα, όπως τα κλειδιά των νέων BMW τους.

Η Ρωσία ήταν τέταρτη στον πίνακα μεταλλίων με 56 μετάλλια (19 χρυσά, 18 αργυρά και 19 χάλκινα) στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας και μάλιστα παρά την ελλιπή αποστολή της, αφού νωρίτερα είχαν κοπεί πολλοί αθλητές για το σκάνδαλο του ντόπινγκ.

«Παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να υποβληθείτε σε δοκιμασία, δείξατε μια μεγάλη ικανότητα για να πολεμήσετε για την θέση της Ρωσίας στον κόσμο του αθλητισμού,» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής.

Ο Πούτιν, λάτρης του τζούντο, απένειμε το μετάλλιο του «Τάγματος της Τιμής» στους ολυμπιονίκες στην ενόργανη γυμναστική, ελληνορωμαική πάλη (Ρομάν Βλασόφ, ήδη «χρυσός» στο Λονδίνο), ξιφασκία (Γιάνα Εγκοριάν, «χρυσή» στο ατομικό και ομαδικό) και συγχρονισμένη κολύμβηση.

«Τις παραμονές των Αγώνων, είχε αποκλειστεί το ένα τρίτο των μελών της ομάδας. Μας στέρησαν την συμμετοχή εκεί που παραδοσιακά η Ρωσία ήταν φαβορί. Ωστόσο, δεν παραιτηθήκαμε, προσπαθήσαμε και κερδίσαμε,» πρόσθεσε.

Οι κάτοχοι των ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων παρέλαβαν από τον Υπουργό Αθλητισμού Βιτάλι Mutko, το μετάλλιο του «Τάγματος της Αξίας» της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν προσέφερε σαμπάνια στο Παλάτι του Κρεμλίνου με τους αθλητές να του χαρίζουν, με την σειρά τους μία Ολυμπιακή δάδα. Επιπλέον, οι νικητές θα λάβουν χρήματα και πήραν ένα αυτοκίνητο ως δώρο: ένα λευκό BMW X6 στολισμένο με Ολυμπιακά σύμβολα.

Τα αυτοκίνητα που περίμεναν τους νέους ιδιοκτήτες τους στην Κόκκινη Πλατεία, κοντά στο Κρεμλίνο, αντικατέστησαν τα μοντέλα της Audi και της Mercedes λάβει κατά το παρελθόν οι Ρώσοι νικητές (Λονδίνο το 2012 και Σότσι 2014).

Λόγω του αποκλεισμού για ντόπινγκ, αθλητών στου Στίβου, της άρσης βαρών, καθώς και σχεδόν όλων κωπηλατών, η ρωσική αποστολή ταξίδεψε με 286 αθλητές στο Ρίο. Η πιο μεγάλη απογοήτευση για τους Ρώσους στο Ρίο από τις ομάδες ανδρών και γυναικών στο βόλεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024