Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ασημένιος» ο Τριανταφύλλου στην σπάθη Β' κατηγορίας

«Ασημένιος» ο Τριανταφύλλου στην σπάθη Β’ κατηγορίας

Οκτώ πλέον τα ελληνικά μετάλλια στους Παροαλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Β' μετά την ήττα 15-7 από τον Ουκρανό Ντάντσκο στον τελικό του αγωνίσματος. Τέταρτος ο Ντούνης στην σπάθη Α'  κατηγορίας.

Οκτώ πλέον τα ελληνικά μετάλλια στους Παροαλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην σπάθη κατηγορίας Β’ μετά την ήττα 15-7 από τον Ουκρανό Ντάντσκο στον τελικό του αγωνίσματος. Ήταν φαβορί για το μετάλλιο και το απέδειξε και μέσα στο τερέν.

Ο Τριανταφύλλου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας προς το Ρίο είχε πολλές και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες, στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες.

Ο Έλληνας οπλομάχος νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ.

Στα προημιτελικά ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά καρδιοχτύπησε απέναντι στον Πολωνό Πλούτα τον οποίο όμως τον νίκησε με 15-14.

Ο Τριανταφύλλου προηγήθηκε με 14-11, ο Πλούτα ισοφάρισε σε 14-14 και η πρόκριση στον τελικό ήρθε χάρη στην ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή, η οποίος πανηγύρισε μαζί τους… Βραζιλιάνους αλλά και την ελληνική κερκίδα, τη νίκη-πρόκριση.

Στον τελικό, o Τριανταφύλλου έχασε 15-7 από τον Ουκρανό Ντάτσκο, ωστόσο… μικρό το κακό, κάτι που φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στους οποίους ξέσπασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Τέταρτος ο Ντούνης στην σπάθη Α’ κατηγορίας

Ο Βασίλης Ντούνης, έστω κι αν δεν πανηγύρισε μετάλλιο, έβαλε τα… γυαλιά σε όλους όσοι πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας οπλομάχος βρέθηκε με πρόσκληση της IPC στην Βραζιλία, ωστόσο με εξαιρετιές εμφανίσεις κατέκτησε την 4η στην σπάθη κατηγορίας Α’, αποδεικνύοντας ότι τα… ράσα δεν κάνουν τον παπά!

Σημείωσε πέντε στα πέντε στα προκριματικά και με συνολικό απολογισμό έξι νίκες σε οκτώ αγώνες, κατέκτησε την 4η θέση, η οποία ισοδυναμεί με άθλο αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε ν` αντιμετωπίσει αθλητές με τεράστια αγωνιστική εμπειρία.

Ο Ντούνης νίκησε κατά σειρά στα προκριματικά τους Τσεν (Κίνα) με 5-4, Τσέντρικ (Ουκρανία) με 5-3, Πελεγκρίνι (Ιταλία) με 5-4, Νομπλέ (Γαλλία) με 5-2 και Όσβατ (Ουγγαρία) με 5-2. Στα προημιτελικά επικράτησε 15-12 του Τσεν, για να προκριθεί στα ημιτελικά όπου έχασε 15-12 από τον Όσβατ. Στον «μικρό» τελικό, ο Ντούνης έχασε 15-5 από τον πανίσχυρο Κινέζο Τιάν και κατετάγη 4ος.

Στην ίδια κατηγορία της σπάθης αγωνίστηκε και ο Γεράσιμος Πυλαρινός, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να σημειώσει μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες και συγκεκριμένα επί του Τσεόνγκ (Χονγκ Κονγκ) με 5-2. Στους υπόλοιπους αγώνες έχασε 5-1 από τον Γάλλο Λεμόν, 5-0 από τον Κινέζο Τιάν, 5-2 από τον Τσαν (Χονγκ Κονγκ) και 5-3 από τον Ουκρανό Ντέμτσουκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024