Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποινή οκτώ εβδομάδων αποκλεισμού και ψυχολόγος για τον Κύργιο!

Ποινή οκτώ εβδομάδων αποκλεισμού και ψυχολόγος για τον Κύργιο!

«Καμπάνα» αποκλεισμού οκτώ εβδομάδων επέβαλε η διεθνής ομοσπονδία τένις ανδρών (ATP) στον Νικ Κύργιο για τη συμπεριφορά του στο τουρνουά της Σανγκάης. Μάλιστα η ATP διευκρίνισε πως η ποινή θα μειωθεί σε τρεις εβδομάδες, αν ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός δεχθεί να υποβληθεί σε θεραπεία διαχείρισης θυμού από ειδικό ψυχολόγο!

«Καμπάνα» αποκλεισμού οκτώ εβδομάδων επέβαλε η διεθνής ομοσπονδία τένις ανδρών (ATP) στον Νικ Κύργιο για τη συμπεριφορά του στο τουρνουά της Σανγκάης. Μάλιστα η ATP διευκρίνισε πως η ποινή θα μειωθεί σε τρεις εβδομάδες, αν ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός δεχθεί να υποβληθεί σε θεραπεία διαχείρισης θυμού από ειδικό ψυχολόγο!

Ο Κύργιος, Νο 14 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του masters της Σανγκάης, από τον Γερμανό Μίσα Ζβέρεφ, και μάλιστα μέσα σε 48 λεπτά! Όταν αντιλήφθηκε πως το ματς έγερνε οριστικά προς τον αντίπαλό του, άρχισε να δείχνει αδιαφορία, να μην παίζει, να κάνει υπερβολικές κινήσεις, μέχρι που… πάσαρε στον Ζβέρεφ για να του βάλει πόντο!

Όπως ήταν φυσικό, όλο αυτό το «σκηνικό» που είχε αρχίσει ο Κύργιος, προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αλλά και την επέμβαση του διαιτητή, που του έκανε συστάσεις και παρατηρήσεις. Όμως τότε ο νεαρός τενίστας άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον διαιτητή, να του λέει πως αυτή είναι η επιλογή του, πως αν δεν του αρέσει ο τρόπος που παίζει τότε να σηκωθεί και να φύγει ή να μπει και να παίξει αυτός και για τον κόσμο που τον αποδοκίμαζε, ότι ξέρουν πως είναι απρόβλεπτος, οπότε αν δεν θέλουν να μην έρχονται στο γήπεδο να τον δουν!

Βέβαια, αργότερα εμφανίστηκε μετανιωμένος, δήλωσε ψυχικά και σωματικά κουρασμένος και ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο twitter, όμως ήδη η όλη στάση του είχε πλέον προκαλέσει την επέμβαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για παραβίαση κανονισμών και διακωμώδηση του αθλήματος! Η ποινή, εκτός από τον αγωνιστικό αποκλεισμό, περιλαμβάνει και πρόστιμο 25.00 δολαρίων. Η τιμωρία έχει ισχύ από σήμερα και κανονικά διαρκεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, μία μέρα πριν την έναρξη του Australian Open.

Κύργιος: «Λυπάμαι ειλικρινά»

Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΑΤΡ: «Με την ευκαιρία θέλω να απολογηθώ ξανά για τα γεγονότα της Σανγκάης. Η σεζόν ήταν μεγάλη και πάλεψα με αρκετούς τραυματισμούς και άλλες προκλήσεις προς το τέλος του καλοκαιριού. Το ασιατικό swing ήταν ιδιαιτέρως βαρύ μετά από μια μεγάλη εβδομάδα και τη νίκη στο Τόκιο και το ταξίδι. Το κορμί μου τελικά παραδόθηκε στη Σανγκάη, ψυχολογικά και σωματικά. Δεν είναι δικαιολογία και ξέρω πολύ καλά ότι πρέπει να απολογηθώ στους φιλάθλους – στη Σανγκάη και σε άλλα μέρη του κόσμου – καθώς και στους διοργανωτές στη Σανγκάη που κάνουν καταπληκτική δουλειά», τόνισε ο Κύργιος και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος:

«Φυσικά γνωρίζω πόσο σημαντικοί είναι οι φίλαθλοι για την επιτυχία του αθλήματός μας και προσωπικά λατρεύω την επαφή μαζί τους στις διάφορες χώρες του κόσμου στο tour. Είμαι κάποιος που αφιερώνει πολύ χρόνο στους φίλους του αθλήματος, διότι αγαπώ και εκτιμώ τη στήριξή τους. Η ενέργειά τους μου δίνει κίνητρο για να φτάσω στην κορυφή. Λυπάμαι που η χρονιά τελειώνει έτσι και που δεν θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να κυνηγάω την πρόκριση στο ΑΤΡ World Tour Finals. Ήταν σημαντικός στόχος για εμένα. Καταλαβαίνω και σέβομαι την απόφαση της ΑΤΡ αι θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο για να βελτιωθώ εντός και εκτός court. Λυπάμαι ειλικρινά και ανυπομονώ να επιστρέψω το 2017».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024