Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόθεση της WTA να περιορίσει τη διάρκεια ενός αγώνα τένις!

Πρόθεση της WTA να περιορίσει τη διάρκεια ενός αγώνα τένις!

Ιστορικές αλλαγές στο επαγγελματικό τένις σχεδιάζει η WTA, προκειμένου να το κάνει ακόμη πιο προσιτό στον κόσμο, αλλά και... στην τηλεόραση. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές προσανατολίζονται στην διάρκεια ενός αγώνα, που σε πολλές των περιπτώσεων κρίνεται αντιτηλεοπτικός και τινάζει στον «αέρα» με την απροσδόκητη διάρκειά του, τόσο το πρόγραμμα ενός τουρνουά όσο και το πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού που το μεταδίδει.

Ιστορικές αλλαγές στο επαγγελματικό τένις σχεδιάζει η WTA, προκειμένου να το κάνει ακόμη πιο προσιτό στον κόσμο, αλλά και… στην τηλεόραση. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές προσανατολίζονται στην διάρκεια ενός αγώνα, που σε πολλές των περιπτώσεων κρίνεται αντιτηλεοπτικός και τινάζει στον «αέρα» με την απροσδόκητη διάρκειά του, τόσο το πρόγραμμα ενός τουρνουά όσο και το πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού που το μεταδίδει.

Έτσι, όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σάιμον, ανάμεσα στα άλλα που εξετάζονται είναι η κατάργηση των πλεονεκτημάτων στο τέλος των γκέιμς, η καθιέρωση ένας «σούπερ τάι-μπρέικ», αντί για ολόκληρο σετ, ακόμη και η μείωση των νικηφόρων γκέιμς του κάθε σετ, από έξι σε τέσσερα. Μέχρι και την κατάργηση του let στο σερβίς, σκέφτονται προκειμένου να μειώσουν αισθητά τον χρόνο.

Κάποιες από αυτές τις αλλαγές εφαρμόζονται ήδη σε ορισμένα τουρνουά, άλλες με επιτυχία και άλλες όχι, όμως ο «καθρέφτης» των πάντων είναι τα γκραν σλαμ κι εκεί τηρούνται με ευλάβεια οι κανονισμοί που διέπουν το άθλημα τόσες δεκαετίες.

Αρκετοί αθλητές έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους γι’ αυτές τις αλλαγές που εξετάζονται. Οι περισσότεροι συμφνωνούν πως κάτι πρέπει να γίνει με τη χρονική διάρκεια, η οποία αρκετές φορές είναι πραγματικά αναξέλεγκτη (υπήρξαν ματς στην ιστορία που δεν τελείωσαν την ίδια μέρα και συνεχίστηκαν την επομένη!).

Συμφωνούν πως πρέπει να περιοριστεί ή να ελεγχθεί ο χρόνος, όμως δείχνουν αρνητικοί σε καινοτομίες όπως η μείωση των σετ ή των γκέιμς.

Ενδεικτικά είναι τα όσα δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς γύρω από αυτό το θέμα: «Συμφωνώ πως το τένις έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ακόμη καλύτερο και πιο ελκυστικό. Και πιστεύω πως δεν έχει αξιοποιήσει στον απόλυτο βαθμό τις δυνατότητές του, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Υπάρχουν αγώνες που πραγματικά δεν ξέρεις πόσες ώρες θα διαρκέσουν και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτό.

Όμως, από την άλλη έχω δει τουρνουά με λιγότερα γκέιμς ή λιγότερα σετ, υπάρχουν τουρνουά όπου έχει καταργηθεί ακόμη και το let στο σερβίς και δεν προέκυψε κάτι σημαντικό. Κάποιοι κανόνες έχει νόημα να τεθούν υπό συζήτηση, κάποιοι άλλοι όμως όχι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024