Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φερέρ: «Το τένις είναι δίκαιο άθλημα, σωστά έχω πέσει χαμηλά στην κατάταξη»

Φερέρ: «Το τένις είναι δίκαιο άθλημα, σωστά έχω πέσει χαμηλά στην κατάταξη»

Ο Νταβίντ Φερέρ αποτελεί μια ειδική περίπτωση. Παρ' όλο που όλα αυτά τα χρόνια πολλοί θεωρούν ότι είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που εμφανίστηκαν, ένας από τους κορυφαίους τενίστες της σύγχρονης εποχής και ένας από τους κορυφαίους που ανέδειξε η Ισπανία, ο ίδιος δεν κατάφερε να τους επιβεβαιώσει, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει έναν τίτλο Grand Slam.

Ο Νταβίντ Φερέρ αποτελεί μια ειδική περίπτωση. Παρ’ όλο που όλα αυτά τα χρόνια πολλοί θεωρούν ότι είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που εμφανίστηκαν, ένας από τους κορυφαίους τενίστες της σύγχρονης εποχής και ένας από τους κορυφαίους που ανέδειξε η Ισπανία, ο ίδιος δεν κατάφερε να τους επιβεβαιώσει, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει έναν τίτλο Grand Slam.

Οι μοναδικοί μεγάλοι τίτλοι που έχει είναι ως μέλος της Εθνικής, όπου κατάφερε τρεις φορές να κατακτήσει το Davis Cup (2008, 2009, 2011).

Στα 34 του χρόνια πλέον, είναι 21ος στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ για πρώτη φορά από τότε που βρέθηκε στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη 10άδα ή έστω στην πρώτη 20άδα. Ωστόσο, ο ίδιος το θεωρεί απόλυτα δίκαιο αυτό.

«Τα τελευταία επτά χρόνια ήμουν πάντα μέσα στη δεκάδα, αλλά φέτος έπεσα 20ος. Το τένις είναι ένα δίκαιο άθλημα και αυτή είναι η θέση που μου αξίζει. Η νέα γενιά είναι πολύ καλή και δίκαια βρίσκομαι στην 21η θέση» δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα «As».

Και αναφερόμενος στον Άντι Μάρεϊ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είπε: «Αυτή η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, επειδή και οι νέοι τενίστες που έρχονται είναι εξαιρετικοί, αλλά και γιατί Μάρεϊ και Τζόκοβιτς θα δώσουν μάχη για την κορυφή. Φέτος ο Νόβακ είχε μεγάλη πίεση. Τώρα θα είναι πιο χαλαρός».

Ο Νταβίντ Φερέρ έχει φτάσει μια φορά σε τελικό Grand Slam, το 2013 στο Ρολάν Γκαρός, ενώ έχει παρουσία σε δύο ημιτελικούς στο Αυστραλιανό όπεν (2011, 2013), δύο ημιτελικούς στο Αμερικανικό όπεν (2007, 2012) και δύο παρουσίες σε προημιτελικούς στο Γουίμπλεντον (2012, 2013). Σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αγωνιστεί μια φορά, το 2012 στο Λονδίνο, και έφτασε ως τον 3ο γύρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024