Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θερμή υποδοχή στην ομάδα των Χειμερινών Special Olympics

Θερμή υποδοχή στην ομάδα των Χειμερινών Special Olympics

Με εννέα μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα) επέστρεψε η 25μελής ελληνική αποστολή από την Αυστρία, όπου ολοκληρώθηκαν οι ΧΙ Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συγχαίροντας έναν - έναν και μία - μία ξεχωριστά για τη συμμετοχή και τη διάκριση.

Με εννέα μετάλλια (5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα) επέστρεψε η 25μελής ελληνική αποστολή από την Αυστρία, όπου ολοκληρώθηκαν οι ΧΙ Παγκόσμιοι Χειμερινοί Αγώνες Special Olympics. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχτηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συγχαίροντας έναν – έναν και μία – μία ξεχωριστά για τη συμμετοχή και τη διάκριση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε για τις επιτυχίες των παιδιών της ελληνικής αποστολής στην Αυστρία: «Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι νικητές της ζωής. Η συμμετοχή μόνο και μόνο είναι το πιο σημαντικό σε αυτούς τους αγώνες. Η εξαιρετική ελληνική αποστολή σε χειμερινά σπορ, αθλήματα για τα οποία δεν φημιζόμαστε, μας γέμισε πολύ μεγάλες επιτυχίες και δεν είναι μόνο τα μετάλλια, αφού είχαμε εξαιρετικά πλασαρίσματα σε όλες τις θέσεις. Αυτά τα παιδιά μας δίνουν δύναμη, μας δίνουν κουράγιο και μας δείχνουν το δρόμο για το που θα πρέπει να κινηθούμε.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στους εθελοντές, συγχαρητήρια στους γονείς. Εμείς θέλουμε να τους πούμε πως θα είμαστε εδώ, δίπλα τους, θα χαιρόμαστε μαζί τους και θα προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που έχουν. Προσπαθούμε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες να κάνουμε το χρέος μας και να είμαστε κοντά σε όλα τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά δεν διαχωρίζονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα υπόλοιπα. Έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια προβλήματα και η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για όλα».

Ο Πρέσβης ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, τόνισε από την πλευρά του: «Γεμάτη υπερηφάνεια επέστρεψε όλη η ελληνική αποστολή Special Olympics από την Αυστρία όπου για 12 ημέρες, οι αθλητές μας, απέδειξαν όχι μόνο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο αλλά και μια αδάμαστη θέληση που τους οδήγησε στο βάθρο των νικητών.

Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί μας δίδαξαν μαζί με τους εθελοντές προπονητές τους ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Σήμερα, εδώ γιορτάζουμε άλλη μία νίκη. Κι αυτή είναι μία νίκη πολύ μεγάλη όλων των αθλητών μας, οι οποίοι πραγματικά πήγαν με θετική ενέργεια, αποδείχτηκαν πολύ δυναμικοί και έτσι έφεραν στην Ελλάδα 5 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα μετάλλια.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, το οποίο πιστώνονται πρώτα οι αθλητές γιατί έδειξαν μεγάλη ψυχή, μεγάλη καρδιά, οι προπονητές τους, οι οποίοι είναι θαυμάσιοι άνθρωποι. Είναι όλοι εθελοντές και προπονούν αφιλοκερδώς όλα τα παιδιά. Το πιστώνονται και οι εθελοντές, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν πάρα πολύ στην οργάνωση, στη μετακίνηση, σε ό,τι χρειάστηκε.

Οι αθλητές, οι προπονητές και οι εθελοντές πιστώνονται αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Επειδή πήραμε τόσα και τέτοια μετάλλια όλες οι αποστολές ερχόντουσαν για να συγχαρούν τα παιδιά μας, τα οποία είναι πάρα πολύ ευτυχισμένα. Πραγματικά, θέλω να τονίσω πως ο υπουργός έχει σταθεί δίπλα μας, μας ενθαρρύνει, μας εμψυχώνει, νιώθουμε ότι έχει ανοίξει και την αγκαλιά του και την καρδιά του στα Special Olympics και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Aναλυτικά, στο άθλημα του Αλπικού Σκι οι αθλητές από τη Βέροια Απόστολος Γκόβας και Δημήτρης Δανόγλου κατέλαβαν την 1η θέση στο αγώνισμα Super G Novice και την 5η στο Giant Slalom Novice αντίστοιχα. Στο Cross Country, η ελληνική ομάδα Special Olympics κατέκτησε 5 μετάλλια: Συγκεκριμένα, στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Παπαδόπουλος, ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλαο Τουλίκα και χάλκινο για τον Θεόδωρο Ήλκο από τη Βέροια, ενώ την 4η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαρένης.

Ο Νίκος Τουλίκας από την Αλεξάνδρεια Ημαθείας κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 2500 μέτρα της κατηγορίας Cross Country! Στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας, οι αθλητές μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα 4 Χ 1.000 μέτρων.

Mεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα του Snoeshoeing, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ν. Βοιωτίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Λαμπίρη στο αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών και χάλκινο ο Λάμπρος Κόντος, ο οποίος μετά από την 6η θέση στο αγώνισμα των 100 μέτρων ανδρών ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου τερματίζοντας 3ος στο αγώνισμα των 400 μέτρων.

Την 5η θέση κατέλαβε η Μαρία – Ζαχαρούλα Ζαννιά στα 100 μέτρα γυναικών, ενώ μία 5η και μία 8η θέση είχε ο Χρήστος Θηβαίος στα αγωνίσματα των 400 μέτρων και 100 μέτρων αντίστοιχα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν όλοι οι αθλητές της Σκυταλοδρομίας 4 Χ 100 μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024