Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έξω Μάρεϊ και «Νόλε», στα ημιτελικά ο Φέντερερ

Έξω Μάρεϊ και «Νόλε», στα ημιτελικά ο Φέντερερ

Μεγάλη έκπληξη, με «θύμα» τον -κάτοχο του τίτλου- Άντι Μάρεϊ, σημειώθηκε στο πλαίσιο των προημιτελικών του Γουίμπλεντον. Ο Βρετανός τενίστας ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Αμερικανό Σαμ Κουέρι και έμεινε εκτός της διεκδίκησης του τροπαίου στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ. Τραυματίας αποχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά με 3-0 σετ επί του Ράονιτς.

Μεγάλη έκπληξη, με «θύμα» τον -κάτοχο του τίτλου- Άντι Μάρεϊ, σημειώθηκε στο πλαίσιο των προημιτελικών του Γουίμπλεντον.

Ο Βρετανός τενίστας, ο οποίος είναι νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και το κυρίως ταμπλό, ηττήθηκε από τον Αμερικανό Σαμ Κουέρι (νούμερο 28 στον κόσμο και νούμερο 24 στο κυρίως ταμπλό) και έμεινε εκτός της διεκδίκησης του τροπαίου στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ.

Εκμεταλλευόμενος και έναν τραυματισμό του Μάρεϊ στο τέταρτο σετ, ο Κουέρι επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-7(4), 6-1, 6-1 και έγινε ο πρώτος Αμερικανός που φτάνει σε ημιτελικό γκραν σλαμ από τον Άντι Ρόντικ στο Γουίμπλεντον το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρεϊ δεν έχει ηττηθεί ποτέ μέχρι σήμερα στο Γουίμπλεντον από παίκτη που βρίσκεται τόσο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη όσο ο Κουέρι.

Ο παίκτης με τη χαμηλότερη κατάταξη που είχε νικήσει τον Σκωτσέζο στο Γουίμπλεντον ήταν ο Νταβίντ Ναλμπάντιαν, ο οποίος είχε επιβληθεί του Μάρεϊ στον τρίτο γύρο το 2005, στο ντεμπούτο του Βρετανού σε τουρνουά γκραν σλαμ.

Τσίλιτς εναντίον Κουέρι στους «4»

Ο Μάριν Τσίλιτς θα είναι ο αντίπαλος του Κουέρι στους ημιτελικούς. Ο Κροάτης τενίστας, ο οποίος είναι νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και νούμερο 7 στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, νίκησε στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης τον Ζιλ Μίλερ από το Λουξεμβούργο με 3-6, 7-6(6), 7-5, 5-7, 6-1 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του φημισμένου τουρνουά γκραν σλαμ, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Εκεί ο 28χρονος Τσίλιτς θα «μονομαχήσει» για μια θέση στον τελικό με τον 29χρονο Κουέρι (νούμερο 28 στον κόσμο και νούμερο 24 στο κυρίως ταμπλό), ο οποίος έκανε νωρίτερα την έκπληξη και έθεσε εκτός συνέχειας τον -κάτοχο του τίτλου- Άντι Μάρεϊ.

Αποχώρησε τραυματίας ο Τζόκοβιτς

Ο κάτοχος τριών τίτλων στο Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς, αποχώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ λόγω τραυματισμού. Ο Σέρβος έχασε το πρώτο σετ και κατά τη διάρκεια του δεύτερου πλησίασε αρχικά τον διαιτητή για να του σφίξει το χέρι και στη συνέχεια τον Μπέρντιχ, στον οποίο και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο Wimbledon, με τον ίδιο να εγκαταλείπει με ενοχλήσεις στο δεξί χέρι.

Στα ημιτελικά για 12η φορά ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, για δωδέκατη φορά στην καριέρα του, καθώς ο Ελβετός άσος, νούμερο 5 στον κόσμο, νίκησε σε τρία σετ (6-4, 6-2, 7-6) τον Καναδό Μίλος Ράονιτς. Ο Φέντερερ, ήδη νικητής επτά φορά φορές στο χορτάρι του All England Club, θα παίξει την Παρασκευή με τον Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση λόγω τραυματισμού του Νόβακ Τζόκοβιτς. Πέρυσι ο Ράονιτς είχε νικήσει τον Φέντερερ στα ημιτελικά, αλλά στη συνέχεια έχασε τον τελικό από τον Άντι Μάρεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024