Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι επισκέπτες του Παναθηναϊκού Σταδίου

Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι επισκέπτες του Παναθηναϊκού Σταδίου

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες του Παναθηναϊκού σταδίου ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, από τις 15 Απριλίου 2010, όταν με ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό. Συνολικά το Καλλιμάρμαρο έχουν επισκεφθεί 1.031.723 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 233.689 είναι μαθητές σχολείων. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το ιστορικό στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία του, αλλά και τη συμβολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες του Παναθηναϊκού σταδίου ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, από τις 15 Απριλίου 2010, όταν με ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό. Συνολικά το Καλλιμάρμαρο έχουν επισκεφθεί 1.031.723 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 233.689 είναι μαθητές σχολείων.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το ιστορικό στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας και δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία του, αλλά και τη συμβολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο και να χρησιμοποιήσει το αυτόματο σύστημα ξενάγησης που διατίθεται σε δέκα γλώσσες, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί την αίθουσα με όλες τις αφίσες και τις δάδες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έξω από το Καλλιμάρμαρο λειτουργεί και πωλητήριο με αναμνηστικά που θυμίζουν την ξεχωριστή εμπειρία της επίσκεψης στον χώρο.

Παράλληλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διεξάγεται το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics» για μαθητές σχολείων, με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 2010 και φέρνει τα παιδιά πιο κοντά – μέσω της εξάσκησης – στα αθλήματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και πρωταθλητών.

Το «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics» διεξάγεται με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΚ και της ΕΟΠΕ, αλλά και των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024