Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΓΓΑ καλύπτει πλήρως την απόφαση αποχώρησης από την ομοσπονδία χάντμπολ

Η ΓΓΑ καλύπτει πλήρως την απόφαση αποχώρησης από την ομοσπονδία χάντμπολ

Τα δέοντα έπραξε η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ με την απόφαση αποχώρησης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της FYROM, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Σκόπια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ Κ17. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που παρέχει πλήρη κάλυψη στις ενέργειες της ΟΧΕ σε σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα, όπως έκανε νωρίτερα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα δέοντα έπραξε η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας χάντμπολ με την απόφαση αποχώρησης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της FYROM, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Σκόπια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ Κ17.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που παρέχει πλήρη κάλυψη στις ενέργειες της ΟΧΕ σε σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα, όπως έκανε νωρίτερα και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ευρισκόμενη σε απόλυτη συνεννόηση με την Γ.Γ.Α. και το ΥΠΕΞ, η ΟΧΕ είχε θέσει επισήμως και έγκαιρα το θέμα της τήρησης των διεθνών συμβάσεων σχετικά με τη χρήση τίτλων και συμβόλων από τους διοργανωτές των αγώνων. Από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης δόθηκαν οδηγίες, οι οποίες τελικώς δεν τηρήθηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Επίσης τονίζει ότι θα καλύψει πλήρως την ΟΧΕ στην επιβολή του οικονομικού προστίμου που επέβαλε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την αποχώρηση της ομάδας από τον αγώνα (σ.σ. 25.000 ευρώ) και τονίζει χαρακτηριστικά:

«Ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας και η επιβολή οικονομικού προστίμου, βάσει του κανονισμού αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μας βρίσκει αντίθετους. Σε κάθε περίπτωση η Γ.Γ.Α. προτίθεται να καλύψει πλήρως την ΟΧΕ για ένα θέμα που δεν είναι αθλητικό, αλλά άπτεται των διεθνών και διπλωματικών σχέσεων της χώρας.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το ΥΠΕΞ και η Ο.Χ.Ε. ενεργούν συντονισμένα προς τους αρμόδιους διεθνείς αθλητικούς και άλλους φορείς για τη διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024