Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζεράρ Πικέ δημιουργεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις

Ο Ζεράρ Πικέ δημιουργεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις

Στον κόσμο του τένις εισέρχεται ο Ζεράρ Πικέ επανασχεδιάζοντας και αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση του Ντέιβις Καπ που μετεξελίσσεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις.

Στον κόσμο του τένις εισέρχεται ο Ζεράρ Πικέ επανασχεδιάζοντας και αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση του Ντέιβις Καπ που μετεξελίσσεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ήρθε σε συμφωνία διάρκειας 25 ετών με τον επενδυτικό όμιλο Kosmos του οποίου ιδρυτής είναι ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο διεξαγωγής της σημερινής μορφής.

Τα μέλη του διευθυντηρίου της ITF ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της μετεξέλιξης του Ντέιβις Καπ σε Παγκόσμιο Κύπελλο Τένις από το 2019 και απομένει πλέον η τελική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας που θα συνέλθει τον Αύγουστο.

Στη νέα διοργάνωση που ουσιαστικά αποτελεί τη συγχώνευση του Ντέιβις Καπ και του παλιού Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο διεξαγόταν από το 1978 μέχρι το 2012 στο Ντίσελντορφ, θα συμμετέχουν 18 χώρες για περίοδο μίας εβδομάδας τον Νοέμβριο, σε μία πόλη.

Η συνολική επένδυση στον επαναστατικό μετασχηματισμό του Ντέιβις Καπ είναι 2,43 δισ. ευρώ, η οποία εξασφαλίζει μία σημαντική εισφορά στις αποζημιώσεις των παικτών.
Χρηματοδότης του ομίλου Kosmos είναι ο Χιρόσι Μικιτάνι, πρόεδρος και CEO της Rakuten που συμπτωματικά είναι ο σημαντικότερος χορηγός της Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος της ITF Ντέιβιντ Χάγκερτι δήλωσε πως «ο στόχος είναι να κλείνει η σεζόν με ένα σπουδαίο φινάλε όπου οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου θα εκπροσωπούν τις χώρες τους το πρωτάθλημα του Ντέιβις Καπ».

Για τη δική του συνεισφορά ο Πικέ υπογράμμισε:«Μαζί θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το Ντέιβις Καπ σε νέα επίπεδα με τη δημιουργία ενός αδιαμφισβήτητου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τένις όπου θα έχει τις καλύτερες εθνικές και τους καλύτερους παίκτες».

Γιώργος Νασμής

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024