Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός στον τελικό, απέκλεισε 22-21 τον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός στον τελικό, απέκλεισε 22-21 τον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών. Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του final-4 στη Γλυφάδα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ 22-21 (ημίχρονο 9-13), χάρη σε γκολ του Μισαηλίδη, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα διεκδικήσει το τρόπαιο την Κυριακή (11/3, 19:30), με αντίπαλο το νικητή του αγώνα ΑΣΕ Δούκα-Αερωπός Έδεσσας.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών.

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του final-4 στη Γλυφάδα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ 22-21 (ημίχρονο 9-13), χάρη σε γκολ του Μισαηλίδη, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα διεκδικήσει το τρόπαιο την Κυριακή (11/3, 19:30), με αντίπαλο τον ΑΣΕ Δούκα που νίκησε τον Αερωπός Έδεσσας με 28-19.

Οι Θεσσαλονικείς κατέθεσαν ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα, διαμαρτυρόμενοι για παράβαση κανονισμών στη φάση αμέσως μετά το νικητήριο γκολ. Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι ο Σανίκης πήρε τη μπάλα πριν γίνει η σέντρα και θα έπρεπε οι διαιτητές να καταλογίσουν πέναλτι. Η ένσταση απορρίφθηκε, τόσο από τους διαιτητές όσο και από την αγωνόδικο επιτροπή.

Στα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και, με κορυφαίο τον Παλάσκα, προηγήθηκε 13-9. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατήρησε προβάδισμα 3-4 τερμάτων ως το 43ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα και με σερί 6-0 ανέτρεψε την κατάσταση και πέρασε μπροστά 19-17, περίπου οκτώ λεπτά πριν τη λήξη.

Οι Θεσσαλονικείς με τον Παλάσκα ξαναπήραν προβάδισμα 20-19, αλλά με Σκρόμπιτς και Τζηρά οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν εκ νέου. Ο Παλάσκας με το δέκατο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε 30΄΄ πριν τη λήξη, αλλά το γκολ του Μισαηλίδη έστειλε τους Πειραιώτες στον πρώτο τελικό της ιστορίας τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 5, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπιτς 1, Στούμπης, Κανδύλας 3, Σανίκης 6, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 3, Παλάσκας 10, Τσίλης 3, Νικολαΐδης, Κοκώνης 2, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς, Κέζιτς 1, Κυπραίος, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 1, Κοτανίδης.


ΑΣΕ Δούκα-Αερωπός Εδεσσας 28-19

Ο ΑΣΕ Δούκα θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων επικράτησε 28-19 του Αερωπού Εδεσσας, στον δεύτερο ημιτελικό του final-4 που διεξάγεται στη Γλυφάδα, και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό για δέκατη φορά στην ιστορία της (αριθμός ρεκόρ).

Στο ημίχρονο η αθηναϊκή ομάδα ήταν μπροστά με 11-9, ο Αερωπός ισοφάρισε 12-12 στις αρχές του β΄ μέρους, αλλά στη συνέχεια ο ΑΣΕ Δούκα ήταν καταιγιστικός και «καθάρισε» το παιχνίδι.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024