Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην κορυφή με ανατροπή η ΑΕΚ, 3-2 τον Ολυμπιακό

Στην κορυφή με ανατροπή η ΑΕΚ, 3-2 τον Ολυμπιακό

Με την... σφραγίδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την είσοδο του Λιβάγια στο β' μέρος η ΑΕΚ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό κι ενώ έχανε με 0-2 μέχρι το 64΄, νίκησε με 3-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μάριν στο 22΄ με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, στο 46΄ ο Οφόε έκανε το 2-0 κι από κει και πέρα με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου (64΄, 80΄) η Ένωση ισοφάρισε και στο 90΄ με τον Μάνταλο πήρε τη νίκη.

Ολα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχε καθίσει αναπαυτικά στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ (22΄ Μάριν, 46΄ Οτζίτζα Οφόε) στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Ομως, με επική αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο ο «Δικέφαλος» του Μανόλο Χιμένεθ πέτυχε την ολική ανατροπή, επικράτησε 3-2 και παραμένει στην κορυφή. Πρωταγωνιστής της μεγάλης επιστροφής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που ισοφάρισε με τέρματα στο 64′ και το 79′, ενώ τη νίκη έδωσε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος στο 89′.

Οι πρωταθλητές πήγαν στο ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο, προερχόμενοι από διαδοχικές μετριότατες εμφανίσεις. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήθελε την ΑΕΚ για πρώτη φορά απόλυτο φαβορί και αυτό επιβεβαιώθηκε (μόνο) στο ξεκίνημα του αγώνα. Μέσα στα πρώτα δύο λεπτά, η Ενωση είχε «πατήσει» τρεις φορές την αντίπαλη περιοχή και είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αραούχο στο 1΄.

Ο Χάσι διόρθωσε την αμυντική ανορθογραφία στέλνοντας τον Ζιλέ να προσφέρει περισσότερες βοήθειες αριστερά, όπου ο Φιγκέιρας είχε προβλήματα εναντίον του Γκάλο. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός «ξεφορτώθηκε» την πίεση της ΑΕΚ και της επέτρεψε να έχει την -ανούσια- κατοχή της μπάλας.

Στο 22΄ προηγήθηκε από εξαιρετική «λόμπα» του Μάριν μετά από πλάγιο-ασίστ (!) του Οτζίτζα. Αργή η αντίδραση του Βράνιες, καθυστερημένη η επιστροφή του Γκάλο και το αποτέλεσμα ήταν ένα γκολ ερασιτεχνικού επιπέδου, το πρώτο που δέχεται η ΑΕΚ φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν όλα τα σχέδια του Χιμένεθ διαλύθηκαν μέσα στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του β΄ ημιχρόνου. Στο 46΄ ο Οτζίτζα με εξαιρετικό αριστερό πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-2 δίνοντας στους φιλοξενούμενους τεράστιο πλεονέκτημα.

Στο 64΄ η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλου μετά από ασίστ του Αραούχο (και λάθος του Καπίνο). Σκόρερ για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Λάζαρος.

Αμέσως μετά, στο 70΄, το ματς διεκόπη λόγω ρίψης δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ μετά από συμπλοκές φιλάθλων με αστυνομικές δυνάμεις. Ο,τι χειρότερο για τους γηπεδούχους ηταν η δεκάλεπτη διακοπή, τη στιγμή που προσπαθούσαν να πατήσουν γκάζι για την ισοφάριση.

Εκείνος όμως που αδυνατούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Με φάουλ-δυναμίτη στο 79΄ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του και έστειλε τους οπαδούς της ΑΕΚ στα ουράνια.

Το κρεσέντο της ΑΕΚ όμως δεν είχε τελειώσει. Στο 89΄ ο Μάρκο Λιβάγια με έξοχη ατομική ενέργεια έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μάνταλο και ο αρχηγός διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Αραούχο, Μάνταλος – Οφόε, Μάριν, Ρομαό, Ζιλέ, Ταχτσίδης

Κόκκινες: Τσόσιτς και Εγκελς (90+5΄)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):
Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71΄ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε

* Αποβλήθηκε στο 82΄ ο Μπέσνικ Χάσι για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024