Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο Κώστας Σπανίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών ο Κώστας Σπανίδης

Θρήνος στον κόσμο του κλασικού αθλητισμού από τον ξαφνικό θάνατο του γενικού διευθυντή και αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ Κώστα Σπανίδη. Ο 51χρονος τεχνικός, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας καθώς οδηγούσε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών.

Θρήνο προκάλεσε στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ ο απροσδόκητος θάνατος, σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, του τεχνικού διευθυντή της ομοσπονδίας, Κώστα Σπανίδη. Ο 51χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1959 στην Καβάλα, έφυγε από τη ζωή πιθανότατα έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Κώστας Σπανίδης ένοιωσε ενοχλήσεις ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στο ύψος της Θέρμης και το όχημά του σταμάτησε δεξιά του δρόμου, αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα. Αμέσως έσπευσαν διερχόμενοι για παροχή βοήθειας, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διενεργηθεί νεκροψία.

Ο Κώστας Σπανίδης, που ήταν πατέρας δύο παιδιών και υπήρξε πρωταθλητής της δισκοβολίας με ατομικό ρεκόρ 60.00μ, η οποία παραμένει η 10η κορυφαία επίδοση στη χώρα μας όλων των εποχών (9/6/84 στη Θεσσαλονίκη), διετέλεσε με επιτυχία προπονητής μεγάλων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, αλλά και επί σειρά ετών επικεφαλής τεχνικός της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου.

Μεταξύ των αθλητών που κοουτσάρισε ήταν η Τασούλα Κελεσίδου με τα 2 Ολυμπιακά και τα 3 παγκόσμια μετάλλια, η Κατερίνα Βόγγολη στο ξεκίνημα της καριέρας της, ο Σάββας Πανάβογλου που εξακολουθεί να έχει και το πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία (63.18μ), ο Βάιος Τίγκας κ.α.

Στην Ομοσπονδία προσελήφθη για πρώτη φορά ως εθνικός προπονητής το Νοέμβριο του 2004 και παρέμεινε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2008, οπότε αποχώρησε για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Στην ίδια θέση επέστρεψε για μια δεύτερη θητεία τον Οκτώβριο του 2009, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει αφού προδόθηκε από την καρδιά του.

Η αγγελία του θανάτου του, προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους φίλους και συνεργάτες του ικανού τεχνικού και γενικότερα σε όλη την οικογένεια του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, που αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έφυγε από κοντά μας, σε μια στιγμή της ζωής του που είχε τόσα πολλά ακόμη να προσφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024