Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κενυάτης Μπετ τερμάτισε πρώτος στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Κενυάτης Μπετ τερμάτισε πρώτος στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Κενυάτης, Ρέιμοντ Μπετ, ήταν ο νικητής στο «χρυσό» κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά τις 9.00 ξεκίνησε η ιστορική διαδρομή από τον τύμβο του Μαραθώνα μέχρι και τη γραμμή τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που ακολούθησε ο Φειδιππίδης πριν από 2.500 χρόνια. Πρώτος Ελληνας ο Μιχάλης Φαρμάκης και στις γυναίκες πρώτη η Ντραζνταουσκάιτε από τη Λιθουανία...

Ο αττικός ουρανός έκανε το χατίρι στους 22.000 και πλέον δρομείς που έδωσαν επίσης δυναμικό «παρών» στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ., εκτός από τους δρομείς του 28ου κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Μαζί τους στη γραμμή εκκίνησης μπροστά από το Καλλιμάρμαρο έλαβαν θέσεις ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που δήλωσε «είναι φανταστική η ατμόσφαιρα σε αυτή την εκδήλωση για τα 2.500 χρόνια μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Αποτελεί τιμή για την Ελλάδα. Ελπίζω στο μέλλον να γιορτάσουμε όχι σε τόσους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας» ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός ΥΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του χώρου της πολιτικής, αθλητισμού, των τεχνών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τα βλέμματα και το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε εκτός των άλλων ο βετεράνος του Μαραθωνίου Ρον Χιλ και η ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρούστρια Μαρία Μενούνος.

Στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας νικητής στέφθηκε ο Ράιμον Μπετ από την Κένυα με χρόνο 2,12,40. «Είμαι κατενθουσιασμένος. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην κλασική διαδρομή και όχι μόνο κατάφερα να πάρω τη νίκη, αλλά και να πετύχω ρεκόρ κλασικού μαραθωνίου. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή και λόγω της ζέστης δεν ήταν εφικτό να κάνουμε καλύτερο χρόνο. Ελπίζω του χρόνου να με ξανακαλέσουν για να κάνω το ρεκόρ της διαδρομής», δήλωσε μόλις ολοκλήρωσε τη διαδρομή.

Δεύτερος τερμάτισε ο Τζόναθαν Κιπκορίρ που ήταν και το φαβορί της κούρσας αφού έχει ατομικό ρεκόρ 2,07 με 2,14,05 και τρίτος ο συμπατριώτης τους Έντουιν Κιμουτάι με 2, 15, 21.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ράσα Ντραζνταουκάιτε από τη Λιθουανία με 2,31,06, ρεκόρ κλασικού μαραθωνίου.

Ο Μιχάλης Φαρμάκης ήταν ο πρώτος Ελληνας αθλητής.

Νικητές αναδείχθηκαν στα 10 χλμ οι:

Πρώτος ο Θεοδώσης Καλδής (ανεξάρτητος) με χρόνο 32,33, που δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα: « Αισθάνομαι τέλεια. Θεωρούσα ότι μπορώ να είμαι ανάμεσα στους νικητές και το πέτυχα. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα και μοναδική εμπειρία».

Δεύτερος ο Νίκος Καμπιτάκης (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης) με χρόνο 34,37 και τρίτος ο Κώστας Μπαλαγιάννης (ανεξάρτητος) με χρόνο 34,50.

Στα 10 χλμ στις γυναίκες την νικητήρια τριάδα συνθέτουν οι:

Πόπη Αστροπεκάκη(ανεξάρτητη) με χρόνο 37,24. Δεύτερη η Θεοδώρα Κολομπούρδα (ανεξάρτητη) με χρόνο 39,16 και τρίτη η Φιλίππα Πουλίδου με 39,44.

Στα 5χλμ αναδείχθηκαν νικητές:

Πρώτος ο Χριστόφορος Μερούσης από το ΠΓΣ με χρόνο 15,27 που δήλωσε «Μεγάλη γιορτή, υπέροχος αγώνας. Θα θέλαμε να είμαστε στο Μαραθώνιο, αλλά είμαστε μικροί ακόμη. Θα το κάνουμε. Είμαι χαρούμενος που πήρα μέρος σε αυτή τη γιορτή».

Δεύτερος ο Κωνσταντίνος Δρόσος (ανεξάρτητος) με χρόνο 15,56 και τρίτος ο Γιάννης Ζερβάκης (Σητειακός) με χρόνο 16,07.

Στα 5χλμ στις γυναίκες νικήτριες αναδείχθηκαν οι Βαλεντίνα Μιχαήλοβα (ΠΓΣ) με χρόνο 19,42, η Βασιλική Κολοβού με χρόνο 19,55 και η Ξανθίππη Ραυτοπούλου (ΠΓΣ) με 20,30.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στους άνδρες πρώτευσε στους άνδρες ο Μιχάλης Παρμάκης του ΠΓΣ με 2,20,48 με δεύτερο τον περυσινό νικητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο του Ολυμπιακού με 2,21,44 και τρίτο τον Κώστα Πουλιό του ΠΑΟ με 2,25,19.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024