Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Βούλα Παπαχρήστου

Και όμως, της στοίχισε το όνειρο! Ο λόγος για την Βούλα Παπαχρήστου, η οποία εξαιτίας της... ατυχούς επιλογής της να αναρτήσει ένα ρατσιστικό σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ. Κοινή γραμμή και από τον ΣΕΓΑΣ που εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας ως απαράδεκτο το σχόλια της ελληνίδας αθλήτριας και την παρέπεμψε στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Και όμως, της στοίχισε το όνειρο! Ο λόγος για την Βούλα Παπαχρήστου, η οποία εξαιτίας της… ατυχούς επιλογής της να αναρτήσει ένα ρατσιστικό σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Συγκεκριμένα, η αθλήτρια έγραψε ότι «με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό», κάτι που στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν εννοούσε, αλλά όπως φάνηκε ήταν αργά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Απαγόρευση δηλώσεων που δεν αφορούν σε αθλητικά θέματα

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ΕΟΕ με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη Βούλα Παπαχρήστου και σχόλιό της στο διαδίκτυο, που θεωρήθηκε ρατσιστικό, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Το Αρχηγείο της ελληνικής Αποστολής στο Λονδίνο, ενημερώνει τους αθλητές της ολυμπιακής μας ομάδας ότι δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δε αφορούν αθλητικά θέματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΣΕΓΑΣ: «Στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας»

Κοινή γραμμή με την ΕΟΕ χαράζει η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όσον αφορά την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου.

Η ομοσπονδία στίβου καταδικάζει το ρατσιστικό της σχόλιο στο twitter και συντάσσεται με την απόφαση της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής να αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες του Λονδίνου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.

Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024