Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός τελικού ο Τσάτουμας με άλμα που... χάθηκε

Εκτός τελικού ο Τσάτουμας με άλμα που… χάθηκε

Εκτός τελικού στο μήκος έμεινε ο Λούης Τσάτουμας. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 7.87, που πέτυχε με την 1η προσπάθεια, δεύτερο άλμα στα 7.48 και άκυρο το τρίτο. Ενημερώθηκε όμως από τους κριτές ότι το 7.87μ δεν μετράει επειδή δεν καταγράφηκε από το μηχάνημα και υποχρεώθηκε να κάνει ακόμα μια προσπάθεια!

Εκτός τελικού στο μήκος έμεινε ο Λούης Τσάτουμας. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 7.87, που πέτυχε με την 1η προσπάθεια, δεύτερο άλμα στα 7.48 και άκυρο το τρίτο. Ενημερώθηκε όμως από τους κριτές ότι το 7.87μ δεν μετράει επειδή δεν καταγράφηκε από το μηχάνημα και υποχρεώθηκε να κάνει ακόμα μια προσπάθεια! Πράγματι έκανε ακόμα μια προσπάθεια και έμεινε στο 7.53μ, το οποίο και καταγράφηκε ως η καλύτερη προσπάθειά του σε αυτόν τον προκριματικό…

Βέβαια, ακόμα και με το 7.87μ. βέβαια, ο Έλληνας άλτης δεν θα έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς ο 12ος που προκρίθηκε είχε άλμα στα 7.92μ., ενώ και στην τέταρτη ευκαιρία που του δόθηκε – στην ουσία μία παραοπάνω από αυτές που είχαν οι υπόλοιποι αθλητές – και πάλι δεν έπιασε το όριο.

Δεν έψαξε για δικαιολογίες μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας. Ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως αυτή η χρονιά κύλησε πολύ στραβά για αυτόν και παρά το γεγονός πως έψαχνε τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος.

«Ήμουν σε κακή κατάσταση, παρά το ότι ήρθα με όρεξη, θάρρος και πείσμα. Έμεινα από δυνάμεις δυστυχώς. Με τα ψέματα έκανα προπόνηση και άλματα. Παρά τα προβλήματα, αποφάσισα να έρθω και να το ρισκάρω. Όταν πηγαίνεις για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες, το κάνεις για τη χαρά της συμμετοχής. Για μένα ήταν η τρίτη φορά σε και ήθελα τη διάκριση. Είχα πολλά προβλήματα όλη τη χρονιά, όλα πήγαν στραβά. Ίσως δεν έπρεπε να έρθω καν στο Λονδίνο. Ο τελικός πιστεύω είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο Τσάτουμας.

Οι 12 του τελικού

Ο Βραζιλιάνος Μάουρο Ντα Σιλβα και ο Αμερικανός Μάρκιζ Γκούντγουιν έκαναν την καλύτερη επίδοση (8.11) στον προκριματικό του μήκους. Οι 12 άλτες που προκρίθηκαν στον τελικό:

1. Μάουρο Βινίσιους Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 8.11
2. Μάρκιζ Γκούντγουιν (ΗΠΑ) 8.11
3. Αλεξάντρ Μένκοφ (Ρωσία) 8.09
4. Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία) 8.08
5. Κρίστοφερ Τόμλινσον (Μ. Βρετανία) 8.06
6. Μίκελ Τόρνεους (Σουηδία) 8.03
7. Γκόντφρεϊ Μοκοένα (Ν. Αφρική) 8.02
8. Γουίλ Κλέι (ΗΠΑ) 7.99
9. Μίτσελ Γουάτ (Αυστραλία) 7.99
10. Τάιρον Σμιθ (Βερμούδες) 7.97
11. Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.95
12. Σεμπάστιαν Μπάιερ (Γερμανία) 7.92

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024