Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πιστόριους μηνύει κανάλι για βίντεο αναπαράστασης του εγκλήματος

Ο Πιστόριους μηνύει κανάλι για βίντεο αναπαράστασης του εγκλήματος

Αν και τελικά προβλήθηκε περίπου το ένα λεπτό από τα συνολικά 85 του οπτικού υλικού από το αποκλειστικό βίντεο της αναπαράστασης της νύχτας που η Ρίβα Στένκαμπ πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή της από τον σύντροφο της, Όσκαρ Πιστόριους, οι δικηγόροι του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του αυστραλιανού καναλιού «Channel 7». Εξάλλου, τη Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη «Πιστόριους» με τον εκπρόσωπο της Εισαγγελικής Αρχής, να αρνείται να σχολιάσει το βίντεο, έπειτα από ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Τύπο.

Αν και τελικά προβλήθηκε περίπου το ένα λεπτό από τα συνολικά 85 του οπτικού υλικού από το αποκλειστικό βίντεο της αναπαράστασης της νύχτας που η Ρίβα Στένκαμπ πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή της από τον σύντροφο της, Όσκαρ Πιστόριους, οι δικηγόροι του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του αυστραλιανού καναλιού «Channel 7».

«Δυστυχώς θα πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτή την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς το συγκεκριμένο κανάλι πρόβαλε απόσπασμα ενός βίντεο, το οποίο βρέθηκε παρανόμως στην κατοχή του», δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος του Πιστόριους, Μπράιν Γουέμπερ και συμπλήρωσε: «Δεν είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το βίντεο, το έπραξαν και πλέον θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της οικογένειας Πιστόριους, Ανελίς Μπεργκς, τόνισε ότι η νομική υπηρεσία αξιώνει μεταξύ άλλων και την άμεση αποσαφήνιση των λεπτομερειών, κάτω από τις οποίες το βίντεο περιήλθε στην κατοχή του καναλιού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι βίντεο της αναπαράστασης της βραδιάς του εγκλήματος, γυρίστηκε από αμερικανική εταιρεία στο σπίτι του θείου του Πιστόριους, ενώ η αδελφή του θύτη παριστάνει το θύμα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Επίσης, το βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τον παραολυμπιονίκη να κινείται με άνεση χωρίς τα πρόσθετα μέλη του, να σημαδεύει, να πυροβολεί και στη συνέχεια να μεταφέρει το θύμα ακόμα και κατεβαίνοντας τη σκάλα του σπιτιού, δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην ακροαματική διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την πλευρά του Πιστόριους, το βίντεο γυρίστηκε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό αντίγραφο τύπου animation που θα διευκόλυνε τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ωστόσο, η εκπομπή «Sunday Night», παρά τις προειδοποιήσεις που έγιναν στο κανάλι για τη μη προβολή του βίντεο, έδειξε ένα σημαντικό απόσπασμα, όπου ακούγεται και η φωνή του Πιστόριους και μάλιστα στο τέλος διενήργησε ψηφοφορία σχετικά με το εάν ο κόσμος θεωρεί ότι φερόμενος ως δολοφόνος είναι αθώος ή όχι.

Στην ίδια εκπομπή, εφόσον περιορίστηκε αισθητά ο προγραμματισμένος χρόνος προβολής του βίντεο, παρουσιάστηκε και μία συνέντευξη των γονέων του θύματος, οι οποίοι πιθανότατα είδαν την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Εξάλλου, τη Δευτέρα συνεχίστηκε η δίκη «Πιστόριους» με τον εκπρόσωπο της Εισαγγελικής Αρχής, να αρνείται να σχολιάσει το βίντεο, έπειτα από ερωτήσεις που δέχτηκε από τον Τύπο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024