Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο αγώνας δρόμου «Ladies Run» επιστρέφει για καλό σκοπό!

Ο αγώνας δρόμου «Ladies Run» επιστρέφει για καλό σκοπό!

Τον Σεπτέμβριο του 2012 έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» ενός αγώνα δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες στην Ελλάδα που θα έχει παράλληλα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2013, το «όνειρο» επέστρεψε και πλέον στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, το «όνειρο» γίνεται συνήθεια, με το 3ο ραντεβού «Ladies Run» στον Αστέρα Βουλιαγμένης, έναν αγώνα χωρισμένο σε δύο αποστάσεις, των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» ενός αγώνα δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες στην Ελλάδα που θα έχει παράλληλα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2013, το «όνειρο» επέστρεψε και πλέον στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, το «όνειρο» γίνεται συνήθεια, με το 3ο ραντεβού «Ladies Run» στον Αστέρα Βουλιαγμένης, έναν αγώνα χωρισμένο σε δύο αποστάσεις, των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, της Astir Marina, και προπαντός με τη φιλοξενία του «Astir Palace», ο αγώνας πλημμυρίζει από χαμόγελα και ομορφιά, καθώς θα λάβουν μέρος εκατοντάδες δρομείς, από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες πρωταθλήτριες του στίβου μέχρι τις γυναίκες της «διπλανής πόρτας» που επιλέγουν να τιμήσουν μαζικά το event. Η μόνη διαφορά του εφετινού 3ου αγώνα σε σχέση με τους προηγούμενους δύο, είναι η μεγαλύτερη εμπειρία, όμως, το πάθος παραμένει ίδιο.

Κοινός στόχος όλων είναι η συμμετοχή, ο τερματισμός, και η στήριξη του σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ». Το 2012, ο αγώνας «Ladies Run» ενίσχυσε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την εκστρατεία της ενάντια στον καρκίνο του μαστού, με το ποσό των 3.000€. Το 2013 υποστηρίζοντας το σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», αγόρασε ένα σύγχρονο κολποσκόπιο ακόμα μεγαλύτερης αξίας για τα ανοικτά πολυιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» σε Αθήνα και Πέραμα.

Φέτος, οι δρομείς θα τρέξουν για την υποστήριξη του «ΔΕΣΜΟΥ» που στελεχώνεται από μία ομάδα νέων, δυναμικών γυναικών και έχει σκοπό τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι συμμετέχουσες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να διαλέξουν την απόσταση -5 ή 10 χλμ- και να απολαύσουν την καταπράσινη διαδρομή στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, δίπλα στο γαλάζιο της θάλασσας.

Το επίσημο t-shirt θα δοθεί δωρεάν με κάθε εγγραφή και αποτελεί αποκλειστικό σχέδιο της ηγέτιδας μάρκας του running adidas.

Official Timer του Ladies Run 2014 ορίστηκε η κορυφαία ελβετική ωρολογοποιΐα IWC Schaffhausen, επίσημος υποστηρικτής στα μεγαλύτερα meetings επιδόσεων παγκοσμίως, ενώ η διαδρομή θα χρονομετρηθεί με ηλεκτρονικό τσιπάκι σε συνεργασία με την εταιρεία Mylaps που εγγυάται τα αποτελέσματα και στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο μαραθώνιο, Νίκος Πολιάς, θα δώσει το «παρών» στον αγώνα για να επιβλέψει τη χρονομέτρηση και την αξιόπιστη εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Το ρεκόρ διαδρομής για τα 10χλμ. κατέχει η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 00:37:40, και για τα 5χλμ. η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με χρόνο 00:19:52.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την εγγραγή κάθε δρομέα, ενεργοποείται αυτομάτως, η ασφάλιση με την εγγύηση του ομίλου ERGO, ενώ εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο θα βρίσκεται σταθμευμένο επί της διαδρομής, μαζί με μια «Ladies Only» ομάδα πρώτων βοηθειών, της Lifeguard Hellas.

Official Eyewear του αγώνα είναι η δυναμική φίρμα οπτικών OAKLEY, ταυτισμένη με τα sports, τα extreme sports και βέβαια με τον δρόμο αντοχής. Official Skincare είναι το Dove, που κάνει κάθε γυναίκα να νιώθει όμορφη κάθε μέρα, μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης. Μετά τον αγώνα, οι Personal Trainers των Holmes Place θα εκτελέσουν ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα αποθεραπείας πάνω σε yoga mats, στο γρασίδι του Αστέρα. Μεταξύ των επίσημων χορηγών του αγώνα είναι το νερό Contrex και οι μπανάνες Chiquita.

Τα μετάλλια στις τρεις πρώτες νικήτριες κάθε απόστασης στη γενική κατάταξη και ανά ηλικιακή κατηγορία, θα απονεμηθούν εκ μέρους του επίσημου προμηθευτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Links of London.

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, μην ξεχνάτε: Run Like A Lady!

Περισσότερα σχετικά με τη διοργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα www.ladiesrun.gr

ή απλά… ακολουθείστε τον αγώνα:

facebook.com/ladiesrungreece

instagram.com/LadiesRunGreece
pinterest.com/LadiesRunGreece

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024