Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναξιόπιστοι ορισμένοι μάρτυρες, δηλώνει η δικαστής της υπόθεσης Πιστόριους

Αναξιόπιστοι ορισμένοι μάρτυρες, δηλώνει η δικαστής της υπόθεσης Πιστόριους

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Όσκαρ Πιστόριους, όπου ακούει την ετυμηγορία στην υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του, για την οποία κατηγορείται. Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού είναι μακρά και επιφυλάσσει εκπλήξεις: η ίδια χαρακτήρισε αναξιόπιστους ορισμένους μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ενδεχομένως «να μόλυνε τις αναμνήσεις τους».

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο Όσκαρ Πιστόριους, όπου ακούει την ετυμηγορία στην υπόθεση της δολοφονίας της φίλης του, για την οποία κατηγορείται.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα είναι μακρά και επιφυλάσσει εκπλήξεις: η ίδια χαρακτήρισε αναξιόπιστους ορισμένους μάρτυρες, ενώ υπογράμμισε ότι η κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ενδεχομένως «να μόλυνε τις αναμνήσεις τους».

Η δικαστής, επίσης, είπε δεν κατάφερε να αποδειχθεί ότι ο Πιστόριους είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. «Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο».

Η κατηγορούσα αρχή ζητεί την καταδίκη του νοτιοαφρικανού ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη για φόνο εκ προμελέτης της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, που επισύρει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Ο ίδιος επέμεινε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι την πυροβόλησε εκλαμβάνοντάς την για κακοποιό.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα ξεκίνησε με την απαρίθμηση των κατηγοριών εις βάρος του 27χρονου αθλητή, ενώ αναφέρθηκε σε τμήματα από την απολογία του.

Συνέχισε με το χρονολόγιο των γεγονότων εκείνη την μοιραία νύχτα, στεκόμενη ιδιαίτερα στην περιγραφή στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, αλλά και οι φωνές από την κατοικία του κατηγορούμενου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024