Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Πιστόριους: Εξαγριώνει η πρόταση για κατ' οίκον έκτιση της ποινής

Δίκη Πιστόριους: Εξαγριώνει η πρόταση για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία από την οποία θα προκύψει η ποινή που θα επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της 29χρονης φίλης του. Ο Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την πρώτη μέρα της διαδικασίας διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει να εκτίσει κατ' οίκον ποινή. Η θέση αυτή εξαγρίωσε την οικογένεια του θύματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία από την οποία θα προκύψει η ποινή που θα επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους για το φόνο της 29χρονης φίλης του.

Ο Πιστόριους έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την πρώτη μέρα της διαδικασίας διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει να εκτίσει κατ’ οίκον ποινή.

Ο κοινωνικός λειτουργός Τζόελ Μαρίνγκα είπε στο δικαστήριο ότι σπάνια καταλήγουν στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο Πιστόριους υπήρξε συνεργάσιμος και ότι θα έπρεπε να καταδικαστεί σε τρία χρόνια «σωφρονιστικής επιτήρησης», γεγονός που σημαίνει ότι θα περνά μεγάλο μέρος της ημέρας στο σπίτι του.

Ο Μαρίνγκα είπε ακόμα ότι θα μπορούσε το δικαστήριο να επιβάλλει στον Πιστόριους και κοινωφελή εργασία -για παράδειγμα να καθαρίζει τους δρόμους έξω από τα μουσεία της Πρετόρια- γεγονός που θα του επέτρεπε να συνεχίσει να προπονείται για αγώνες.

Η κατηγορούσα Αρχή αντέδρασε έντονα με τα όσα «σοκαριστικά» άκουσε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Νελ, λέγοντας ότι αν τελικά υιοθετηθεί αυτή η άποψη, ο Πιστόριους θα είναι σαν να μην καταδικάστηκε ποτέ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC, οι γονείς της 29χρονης δεν έκρυψαν την οργή και την αγανάκτησή τους με αυτό το ενδεχόμενο.

Αλλά και η ψυχολόγος που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε ότι ο Πιστόριους είναι «ένας τσακισμένος άνθρωπος», που πολύ συχνά στις συνεδρίες βάζει τα κλάματα.

Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε αντίδραση του Τζερι Νελ, ο οποίος παρατήρησε: «μας κάνει εντύπωση που η ψυχολόγος δεν ανέφερε το παραμικρό για τη νέα σχέση που διατηρεί ο Πιστόριους».

Η ψυχολόγος απάντησε ότι δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα στις συνεδρίες και ότι αυτό το έμαθε από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024