Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιμέτο, Κίπλαγκατ και Γουίτενμπεργκ στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο

Κιμέτο, Κίπλαγκατ και Γουίτενμπεργκ στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο

Ο Ντένις Κιμέτο έγινε ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αγωνίσματος, που κατάφερε να τρέξει τον μαραθώνιο, κάτω από 2 ώρες 03. Ο Κενυάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να βραβευτεί από την AIMS ως κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της σεζόν. Μαζί του και η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Φλόρενς Κίπλαγκατ, που θα παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας. Οι δύο αθλητές μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο, μίλησαν στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου του 32ου Μαραθωνίου.

Ο Ντένις Κιμέτο έγινε ο πρώτος δρομέας στην ιστορία του αγωνίσματος, που κατάφερε να τρέξει τον μαραθώνιο, κάτω από 2 ώρες 03.

Ο Κενυάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελλάδα, προκειμένου να βραβευτεί από την AIMS ως κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της σεζόν.

Μαζί του και η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, Φλόρενς Κίπλαγκατ, που θα παραλάβει το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας.

Οι δύο αθλητές μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο, μίλησαν στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου του 32ου Μαραθωνίου.

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ από τον φετινό Μαραθώνιο του Βερολίνου με 2.02.57 χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την βράβευσή του από την AIMS ως κορυφαίου μαραθωνοδρόμου της χρονιάς .

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και πραγματικά νιώθω μεγάλη τιμή που βραβεύομαι από την AIMS. Ελπίζω να παραμείνω σε ψηλό επίπεδο κερδίζοντας μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και βέβαια να ξανάρθω στην Ελλάδα για να βραβευτώ. Όμως θα ήθελα κάποια στιγμή να τρέξω και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Όλοι οι μαραθωνοδρόμοι θέλουν να αγωνιστούν στον Μαραθώνιο της Αθήνας», είπε ο Κενυάτης, ενώ ο μάνατζερ του Τζεράρντ Βαν Ντε, αναφέρθηκε σε μια ιστορία, λίγους μήνες πριν από τον αγώνα του Βερολίνου.

«Είχα πάει να τον δω στο προπονητικό καμπ. Λίγο πριν φύγω, μου είπε θέλω να κάνω κάτι καλό στο Βερολίνο», είπε ο μάνατζερ και συμπλήρωσε:

«Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ποιο χρόνο θα κυνηγήσει στο γερμανικό μαραθώνιο, τους είπε «2.02.50», ήξερε πως είναι καλά». Ο Κιμέτο όταν τερμάτισε τον αγώνα του Βερολίνου, ήταν τόσο προσηλωμένος στο στόχο του, που όταν τερμάτισε ρώτησε τον μάνατζερ του, αν έχει κάνει ρεκόρ.

Από την πλευρά της, η 27χρονη Φλόρενς Κίμπλαγκατ, είπε: «Αρκετές φορές σκέφτομαι ότι είμαι η καλύτερη. Χαίρομαι που η ΑΙΜS με επέλεξε για να με τιμήσει με αυτό το βραβείο. Ξέρω τώρα ότι είμαι η καλύτερη και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να κρατήσω αυτόν τον τίτλο. Βεβαίως και θα ήθελα να τρέξω στην αυθεντική διαδρομή», δήλωσε ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν τρέχει κάποιες φορές για να χαλαρώσει, απάντησε:

«Ποτέ δεν τρέχω για διασκέδαση, τρέχω για να κερδίσω». Η δρομέας από την Κένυα έτρεξε φέτος τον ημιμαραθώνιο σε 1ώρα, 5 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Είναι τιμή και ευχαρίστηση να υποδεχόμαστε τους δύο καλύτερους μαραθωνοδρόμους στον κόσμο, μαζί με τον Πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο. Ο ΣΕΓΑΣ είναι υπερήφανος γιατί διοργανώνει από κοινού με την ΑΙΜS τα βραβεία του Μαραθωνίου. Νιώθουμε ότι είναι σημαντικό και συμβολικό να βραβεύουμε τους καλύτερους στην Ελλάδα τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στην Αθήνα εδώ που η Δημοκρατία άνθισε και στην Αττική που είναι η γενέθλια γη του Μαραθωνίου».

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Πάκο Μποράο μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παρουσία των πολύ μεγάλων αθλητών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και την αποψινή τους βράβευση: «Είμαι ευτυχής για δύο λόγους που βρίσκομαι στην Αθήνα.

Πρώτον για το ότι θα συνιδιοργανώσουμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό και δεύτερο γιατί απόψε θα τιμήσουμε τους δύο κορυφαίους αθλητές του Μαραθωνίου. Είναι η δεύτερη φορά που το Best Marathon Awards, φιλοξενείται στην Αθήνα και θα βραβευθούν οι κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι του κόσμου, που για φέτος είναι ο Ντάνιελ Κιμέτο και η Φλόρενς Κίπλαγκαντ».

Και η «ισχυρή κυρία» της Νέας Υόρκης στην Αθήνα

Η «ισχυρή κυρία» του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης Μέρι Γουίτενμπεργκ έφθασε στην Ελλάδα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας. Η Γουίτενμπεργκ επέλεξε να ταξιδέψει στην χώρα μας, μία εβδομάδα από την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του… δικού της Μαραθωνίου και η παρουσία της για πρώτη φορά στη χώρα μας έχει μεγάλη αξία. Η Γουίτενμπεργκ, με την παρουσία της στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης… αναβάθμισε τις γυναίκες Μαραθωνοδρόμους, όχι μόνο ηθικά, αλλά και οικονομικά.

Στην Ελλάδα έρχεται για να τιμηθεί με το βραβείο ζωής της AIMS και ο Τζορτζ Χαρς, πρόεδρος των New York Road Runners (NYRR), του συλλόγου που διοργανώνει τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Ο Χαρς είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το περιοδικό Runner, ο πρώτος που ασχολήθηκε σε αυτό το επίπεδο με τον Μαραθώνιο και γενικότερα το δρομικό κίνημα.

  • Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει και φέτος ως Μέγας Χορηγός τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συνδέοντας παράλληλα για πρώτη φορά την τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναπτύσσει.
  • Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω της εφαρμογής «Διαδρομή Προσφοράς» την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στο κινητό μας ή να επισκεφτούμε στο σύνδεσμο «www.diadromiprosforas.gr», δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μετρούν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούν και τα μετατρέπει αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση για το έργο της ανακαίνισης των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία και «Π. και Α. Κυριακού».
  • Δείτε εδώ λεπτομέρειες:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024