Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βράβευση των κορυφαίων του Μαραθωνίου

Βράβευση των κορυφαίων του Μαραθωνίου

Βραδιά αστεριών στο Κολέγιο Αθηνών στο Γκαλά, που διοργάνωσε για δεύτερη φορά φέτος η AIMS, προκειμένου να αναδείξει διεθνώς τους κορυφαίους αθλητές σε άνδρες και γυναίκες, στο μαραθώνιο δρόμο. Το 2ο Γκαλά της AIMS σημάδεψε, όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία των Ντένις Κιμέτο και Φλόρενς Κιπλάγκατ, που ήρθαν στην Αθήνα, προκειμένου να παραλάβουν το ειδικό βραβείο, που τους αναγάγει κορυφαίους δρομείς της χρονιάς στο επίπονο αγώνισμα.

Βραδιά αστεριών στο Κολέγιο Αθηνών στο Γκαλά, που διοργάνωσε για δεύτερη φορά φέτος η AIMS, προκειμένου να αναδείξει διεθνώς τους κορυφαίους αθλητές σε άνδρες και γυναίκες, στο μαραθώνιο δρόμο.

Το 2ο Γκαλά της AIMS σημάδεψε, όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία των Ντένις Κιμέτο και Φλόρενς Κιπλάγκατ, που ήρθαν στην Αθήνα, προκειμένου να παραλάβουν το ειδικό βραβείο, που τους αναγάγει κορυφαίους δρομείς της χρονιάς στο επίπονο αγώνισμα.

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον μαραθώνιο, ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών 03, αλλά και η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο, ήταν αναμφίβολα οι δύο προσωπικότητες που τράβηξαν την προσοχή πάνω τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες, από την πολιτική, καλλιτεχνική και αθλητική σκηνή της χώρας, ενώ την αίθουσα του Κολεγίου Αθηνών μάγεψε με την φωνή της η Αναστασία Ζαννή, που τραγούδησε το WearetheChampions. Η βραδιά έκλεισε με τα λόγια του προέδρου της AIMS, Πάκο Μποράο, ο οποίος ανακοίνωσε την παραμονή της έδρας της AIMS στην Αθήνα για τα επόμενα έξι χρόνια.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και με αυτό τον τρόπο να δώσουμε ένα παράδειγμα στα παιδιά μας» και αφού έκανε ειδική μνεία στον μαραθώνιο του Βερολίνου, που στις 29 Σεπτεμβρίου έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για δέκατη φορά και στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης που στις 27 Οκτωβρίου βραβεύθηκε στην Ισπανία, τόνισε ότι: «Ο αθλητής είναι Παιδεία είναι το καλύτερο σχολείο της ζωής. Πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμη και θα τα κάνουμε με προσπάθεια, δουλειά, αλληλεγγύη και φιλία».

«Ο μαραθώνιος δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός, για τους Έλληνες, αλλά συνδέει τον θρύλο, με την ιστορία, Ο μαραθώνιος δεν είναι μόνο ένας αγώνας 42 χιλιομέτρων αλλά είναι πηγή αξιών για τους Έλληνες και το επιστέγασμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Πιστεύουμε ότι η Αθήνα γενέτειρα του μαραθωνίου είναι η κατάλληλη έδρα για να υποδέχεται τους καλύτερους του μαραθωνίου και εσάς», ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου και γενέτειρα του ΑΜΑ. Απόψε τιμούμε τον εξαιρετικό θεσμό, του μαραθωνίου και όσους συμμετέχουν. Ο θεσμός αυτός αποτελεί ώθηση για τον τουρισμό και συμβολίζει τη φιλοξενία και την ειρήνη».

Τον μεγάλο χορηγό του ΣΕΓΑΣ, την ΟΠΑΠ ΑΕ, εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Σπύρος Φωκάς: «Ο μαραθώνιος έχει ξεπεράσει τα στενά όρια ενός αθλήματος. Φέτος έχουν περάσει 2.504 χρόνια από την ιστορική μάχη, που έσωσε τον πολιτισμό της Ευρώπης. Είναι ένα άθλημα που γεφυρώνει την ιστορία με ένα θρυλικό κατόρθωμα. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, προσφέρει χρήματα για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας, ενώ τα βραβείο παρουσίασαν έξι σπουδαίοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Ντένις Κιμέτο, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 2.02.57, από τον μαραθώνιο του Βερολίνου, παρέλαβε το βραβείο από την Υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο. Την παρουσίαση του βραβείου έκανε η Ανδριάννα Παρασκευοπούλου. «Ευχαριστώ για την τιμή και διάκριση και εύχομαι στο μέλλον να επιστρέψω και πάλι ως ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της χρονιάς», είπε ο 30χρονος δρομέας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την βράβευση της κορυφαίας γυναίκας για το 2014, Φλόρενς Κιπλάγκατ. «Αυτή η βράβευση σημαίνει πολλά για μένα, γιατί βρίσκομαι μπροστά σας, μετά από πολλές ώρες προπόνησης. Είναι σημαντικό για την πατρίδα και είναι πολύ σημαντικό ότι η βράβευση γίνεται στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε ο μαραθώνιος. Χαίρομαι που η ΑΙΜS αποφάσισε να διοργανώσει αυτό το μεγάλο γεγονός», είπε η αθλήτρια από την Κένυα, που παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΑΠ Σπύρο Φωκά. Την παρουσίαση του βραβείου έκανε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς απένειμε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και αφορούσε στο «Εργο Ζωής», το οποίο απέσπασε ο GeorgeHirsch, ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού “Runners’ world”: «Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστώ την AIMSγια την διοργάνωση, που δίνει ώθηση στο μαραθώνιο», είπε ο Αμερικανός.

Στον μαραθώνιο της Φρανκφούρτης πήγε το βραβείο «Πράσινος μαραθώνιος»:

«Πιστεύουμε πως όλος ο αθλητισμός πρέπει να προάγει την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό έχουμε καταφέρει στο μαραθώνιο της Φρανκφούρτης», είπε ο διευθυντής του μαραθωνίου Τζο Σίντλερ. Την παρουσίαση του βραβείου έκανε η Αννα Μπουσδούκου.

Το κοινωνικό βραβείο παρέλαβε ο μαραθώνιος του Τόκιο, που μέσα από το πρόγραμμα «Τσουνάγκου» έχει καταφέρει να συγκεντρώσει από το 2010 και έπειτα περίπου 1.9 εκ. ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το πανέμορφο γκαλά. Πραγματικά μεγάλη τιμή να παραλάβω αυτό το βραβείο», είπε ο Κόζι Σακουράι πρόεδρος του μαραθωνίου. Την παρουσία του βραβείου έκανε η Ευη Φραγκάκη.

Η Ειρήνη Ζαρκαδούλα παρουσίασε μια ειδική βράβευση, του «ανώνυμου δρομέα», που καθιέρωσε φέτος η AIMS σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ. Οι Αρυρω Πλουμή, Αλεξάνδρα Μοναστηριώτη, Ελίνα Μακρίδη, Χριστίνα Καλτσά τιμήθηκαν για την συμμετοχή τους στο δρομικό κίνημα.

  • Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει και φέτος ως Μέγας Χορηγός τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συνδέοντας παράλληλα για πρώτη φορά την τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναπτύσσει.
  • Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω της εφαρμογής «Διαδρομή Προσφοράς» την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στο κινητό μας ή να επισκεφτούμε στο σύνδεσμο «www.diadromiprosforas.gr», δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μετρούν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούν και τα μετατρέπει αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση για το έργο της ανακαίνισης των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία και «Π. και Α. Κυριακού».
  • Δείτε λεπτομέρειες: Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το Μαραθώνιο και τα παιδιά

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024