Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγικές στιγμές στο Πασαλιμάνι με τα Piraeus Street Relays

Μαγικές στιγμές στο Πασαλιμάνι με τα Piraeus Street Relays

Μαγικές στιγμές έζησε ο Πειραιάς το πρωί της Κυριακής (16/11 με την διεξαγωγή των Βίκος Street Relays! Στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, στο Πασαλιμάνι, περισσότερα από 2.000 άτομα, πήραν σκυτάλη και έτρεξαν όχι μόνο για την διασκέδαση και την ψυχαγωγία τους, αλλά για την στήριξη, οικονομική και ηθική, του ιδρύματος «Αργώ».

Μαγικές στιγμές έζησε ο Πειραιάς το πρωί της Κυριακής (16/11 με την διεξαγωγή των Βίκος Street Relays! Στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, στο Πασαλιμάνι, περισσότερα από 2.000 άτομα, πήραν σκυτάλη και έτρεξαν όχι μόνο για την διασκέδαση και την ψυχαγωγία τους, αλλά για την στήριξη, οικονομική και ηθική, του ιδρύματος «Αργώ».

Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στο σήμα κατατεθέν του Πειραιά με την παρουσία τους. Το Πασαλιμάνι γέμισε ζωή, χαμόγελα, ανθρώπους που ήταν μέσα στη χαρά γιατί απόλαυσαν μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή συμμετέχοντας στις σκυταλοδρομίες δρόμου, που έκλεισαν τον πρώτο κύκλο τους, για το 2014, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και ανανέωσαν το ραντεβού για τη νέα χρονιά με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης πήρε σκυτάλη, έδωσε την εκκίνηση, άφησε το πιστόλι και ξεκίνησε να τρέχει μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες του. «Είναι μια μέρα για τους δημότες του Πειραιά, για τους πολίτες, όχι μόνο για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Είναι μια γιορτή για όλη την πόλη, να κατέβει ο κόσμος στον δρόμο να τρέξει. Παιδάκια, μαμάδες, μπαμπάδες… Πήραμε τη σκυτάλη σήμερα και θα συνεχίσουμε και με άλλες εκδηλώσεις, γιατί θέλουμε στον Πειραιά κάθε μήνα ή κάθε δίμηνο να υπάρχει κάποιο αθλητικό δρώμενο. Θέλουμε να γίνουν θεσμός στον Πειραιά οι αθλητικές διοργανώσεις και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε πολύ κόσμο σήμερα», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Σημαντική στιγμή του σημερινού αθλητικού πάρτι που στήθηκε στο Πασαλιμάνι ήταν όταν τα παιδιά από το «Αργώ» έτρεξαν! Πήραν σκυτάλη και έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα ζωής προς πάσα κατεύθυνση. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν στη συνέχεια όλοι όσοι συμμετείχαν, τρέχοντας για το «Αργώ». «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ειλικρινά το πιστεύω, σας έστειλε ο Θεός και το λέω αυτό γιατί πριν λίγο καιρό είχαμε τις πλημμύρες και πάθαμε μεγάλη καταστροφή, αλλά τώρα γίνεται αυτός ο υπέροχος αγώνας για τα παιδιά του «Αργώ». Ευχαριστούμε τον δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε η Πρόεδρος του ιδρύματος «Αργώ», κα. Δέσποινα Παπαστελιανού.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία των Piraeus Street Relays είχαν ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταύρος Ελληνιάδης, μαζί με την Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝ και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο, Σταυρούλα Αντωνάκου, όπως επίσης και ο Νίκος Γέμελος, προπονητής των παγκόσμιων πρωταθλητών Γιαννιώτη, Αραούζου, Φωκαϊδη και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά.

Η Τσουμελέκα…
Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς ήταν και μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού. Η χρυσή Ολυμπιονίκης, Αθανασία Τσουμελέκα ήταν παρούσα και το ευχαριστήθηκε: «Είναι η γιορτή και η χαρά που ζούσαμε χρόνια και κανείς δεν μας καταλάβαινε. Τώρα η δική μου η χαρά που βλέπω όλο αυτό είναι απερίγραπτη! Με το τρέξιμο και την άθληση μπαίνει ο κόσμος στον αθλητισμό και δεν βγαίνει, γιατί ξεχνάει όλα τα προβλήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά».

Ο Μελισσανίδης…
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, έτρεξε στο Πασαλιμάνι και δήλωσε «ενθουσιασμένος που βλέπω όλον αυτόν τον κόσμο έξω στον δρόμο να τρέχει, να αθλείται και να προσφέρει παράλληλα και φιλανθρωπικό έργο. Απολαύσαμε όλοι τον αγώνα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, για να συμμετέχουμε και πάλι. Προσωπικά θα επιδιώξω να είμαι πλέον σε κάθε αγώνα Street Relays που θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα».

Ο Γιαννιώτης…
Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και κορυφαίος Έλληνας αθλητής για τρία συνεχόμενα χρόνια, Σπύρος Γιαννιώτης υποστήριξε: «Ήταν ένας αγώνας διασκέδαση, αλλά έγινε και για έναν ιερό σκοπό, για να στηρίξουμε την «Αργώ». Είδα μικρούς και μεγάλους να τρέχουν με την ψυχή τους, να το διασκεδάζουν και αυτό είναι που μετράει. Θα γίνει θεσμός ένας τέτοιος αγώνας. Η σκυτάλη είναι συμβολισμός, αφορά τη συνεργασία, τη βοήθεια που πρέπει να δίνει ο ένας στον άλλον».

Ο Μάρας…
Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής στους κρίκους, Βλάσης Μάρας για πρώτη φορά συμμετείχε σε έναν αγώνα δρόμο και πλέον δεν θα τον χάνει! «Πρώτη φορά παίρνω μέρος σε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό που κάνετε αυτόν τον αγώνα. Ήταν τιμή μου να προσκληθώ σε έναν τέτοιο αγώνα και στο μέλλον θέλω να είμαι και πάλι παρών. Ο αθλητισμός σε κάνει να ξεπερνάς τις δυσκολίες και αυτό ήταν και το μήνυμα που στείλαμε σήμερα», επεσήμανε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Η Πολύζου…

Η Μαρία Πολύζου, κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ γυναικών στον κλασικό Μαραθώνιο έτρεξε και στο Πασαλιμάνι: «Μου αρέσει πολύ να στέλνουμε αυτό το μήνυμα, να κάνουμε άσκηση, να αγωνιζόμαστε. Μας άρεσε πάρα πολύ, το ευχαριστηθήκαμε και αυτό είναι το μήνυμα: Υγεία, αθλητισμός και χαρά στη ζωή μας».

Η Ασημάκη…
Η πολίστρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, κορυφαία στον κόσμο, Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε: «Είναι εκπληκτικό το ότι μαζεύτηκε τόσος κόσμος στο Πασαλιμάνι και δημιούργησε μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Το απολαύσαμε όλοι, πήραμε τη σκυτάλη και εύχομαι να υπάρχει και συνέχεια».

Η Αγγελοπούλου…
Η Αθηνά Αγγελοπούλου, Ολυμπιονίκης Νέων στην κωπηλασία, ήταν παρούσα στο Πασαλιμάνι και το διασκέδασε: «Περάσαμε πολύ όμορφα με όλον αυτόν τον κόσμο, τρέξαμε και για φιλανθρωπικό σκοπό και θα ήταν όμορφο να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας».



Ο Παπαθανασίου…

Παρών και ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, αλλά στήριξε με την παρουσία του τα Street Relays: «Η νέα δημοτική αρχή του Πειραιά τιμά τον αθλητισμό. Επιτέλους ο Πειραιάς ανοίγει τους δρόμους, ανοίγει τα πανιά του και έπεται και συνέχεια. Η σκυτάλη είναι συμβολική. Δείχνει ότι μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και σε όλη την Ελλάδα».

Ο Καλαράς…

Ο Μάκης Καλαράς, Παραολυμπιονίκης στον στίβο και πλέον αθλητής στο sit ski βρέθηκε και στον Πειραιά μετά την Κομοτηνή και τα Ιώαννινα: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τέτοιους αγώνες, γιατί βοηθούν τον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να αθληθεί και στέλνουμε το μήνυμα σε άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες να κάνουν το ίδιο, γιατί ο αθλητισμός είναι για όλους».

Ο Ολυμπιακός…
Μεγάλος υποστηρικτής των Βίκος Relays στον Πειραιά ήταν ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.. Περισσότεροι από 150 αθλητές του Πειραιώτικου σωματείου στήριξαν εντυπωσιακά τον αγώνα, δίνοντας το απόλυτο κόκκινο χρώμα στις σκυταλοδρομίες δρόμου στο Πασαλιμάνι! «Είμαστε στο Πασαλιμάνι σαν Ολυμπιακός και στηρίξαμε την διοργάνωση του Δήμου Πειραιά που γίνεται για ιερό σκοπό. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. συμμετείχε με περισσότερους από 150 αθλητές του, που απόλαυσαν τον αγώνα, όπως όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα εδώ», επεσήμανε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024