Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με γερμανικές αποκαλύψεις για το ντόπινγκ στη Ρωσία

Σάλος με γερμανικές αποκαλύψεις για το ντόπινγκ στη Ρωσία

Όλα όσα αναφέρονται σε ντοκιμαντέρ γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με διευρυμένο πρόγραμμα ντόπινγκ αθλητών στίβου στη Ρωσία, είναι απολύτως ψευδή, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού της χώρας, Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ. Η IAAF σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις καταγγελίες ως «σοβαρές» και υπογραμμίζει ότι θα επιληφθεί του θέματος η επιτροπή Δεοντολογίας.

Όλα όσα αναφέρονται σε ντοκιμαντέρ γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με διευρυμένο πρόγραμμα ντόπινγκ αθλητών στίβου στη Ρωσία, είναι απολύτως ψευδή, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού της χώρας, Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ.

«Μπορώ να πω ότι περιέχει ένα πακέτο ψέματα και είναι μια άδικη επίθεση», δήλωσε ο Μπαλακνίτσεφ και πρόσθεσε: «Θα είμαι σε θέση να δώσω μια πιο ακριβή και πληρέστερη εικόνα αργότερα όταν θα έχω μελετήσει περαιτέρω την κατάσταση».

Ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ZDF/ARD πρόβαλε βίντεο σε οποίο εμφανίζει Ρώσους αθλητές και προπονητές να αποδέχονται την ύπαρξη θετικών κρουσμάτων, ενώ περιέχει καταγγελίες για διαφθορά και συστηματικό ντόπινγκ στο οποίο εμπλέκονται αθλητές και υψηλά ιστάμενοι αθλητικοί παράγοντες της χώρας.

Η IAAF σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις καταγγελίες ως «σοβαρές» και υπογραμμίζει ότι θα επιληφθεί του θέματος η επιτροπή Δεοντολογίας της για την οποία αναφέρει ότι «είναι εντελώς ανεξάρτητη από την IAAF και έχει πλήρη εξουσία να ερευνήσει και το θέμα των κυρώσεων κατά περίπτωση».

Ο ρωσικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ (RUSADA) ανακοίνωσε ότι δεν έχει στη διάθεσή του αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες, ούτε το βίντεο της εκπομπής για να εκτιμήσει τα γεγονότα και ως εκ τούτου θεωρεί τις κατηγορίες αβάσιμες. Την ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης θα περιμένει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο διεθνής οργανισμός κατά του ντόπινγκ (WADA).

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ρωσικού σταθμού εμφανίζονται κάποια πρόσωπα να δίνουν στοιχεία για οργανωμένο ντόπινγκ στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων η αθλήτρια των 800μ Γιούλια Στεπάνοβα που το διάστημα αυτό εκτίει ποινή αποκλεισμού για αναβολικά και ο σύζυγός της, Βιτάλι Στεπάνοφ που εργάστηκε μεταξύ 2008-2011 για τον Rusada.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024