Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ η Νικόλ Κυριακοπούλου

Επανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ η Νικόλ Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου επανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4.80μ. στο Μπέρμιγχαμ. Δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ η η Κατερίνα Στεφανίδη που σε μίτινγκ κλειστού στίβου στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα, βελτίωσε το 4.76μ. που είχε πετύχει πριν από δύο μόλις ημέρες (19/2) στη Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου επανέκτησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ξεπερνώντας τα 4.80μ. στο Μπέρμιγχαμ.

Δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ η η Κατερίνα Στεφανίδη που σε μίτινγκ κλειστού στίβου στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα, βελτίωσε το 4.76μ. που είχε πετύχει πριν από δύο μόλις ημέρες (19/2) στη Στοκχόλμη η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Στεφανίδη είχε ξεπεράσει τα 4.77μ. πραγματοποιώντας εκτός από πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη, στον τελευταίο αγώνα της επί αμερικανικού εδάφους, πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε συγχαρεί νωρίτερα σήμερα την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάρριψη της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στη χώρα μας με 4.77μ. και… απάντησε με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα… 4.80μ.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έδειξε για μια ακόμη φορά την ψυχή της, αφού τόσο το 4.80μ., οσο και το 4.70 μ. το ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια.

Νωρίτερα, η έμπειρη άλτρια, είχε ανέβει με την πρώτη πάνω από τα 4.50 μ. και 4.60 μέτρα.

Δεύτερη με 4.70 μ. ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ, που μπορεί να είναι η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο με 4.83 μ., όμως, για τέταρτη φορά χάνει από την Ελληνίδα.

Η Κυριακοπούλου έκανε στο Μπέρμιγχαμ τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της εκεί που πλέον θα ταξιδέψει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Γιώργος Τσάκωνας στο μήκος, που είχε καλύτερο άλμα στα 7.16μ., επίδοση που του έδωσε την όγδοοη θεση.

Νικητής του αγώνα με 8.17 μ. – κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη – ήταν ο Γκρεγκ Ράδερφοντ, στον πρώτο του αγώνα παρουσία του γιού του. Ο Βρετανός, δήλωσε πως θέλει να κάνει ένα ακόμη μίτινγκ και ξεκαθάρισε πως δεν θα αγωνιστεί στην Πράγα.

Στον προκριματικό των 60μ. εμπ., ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν νικητής στη σειρά του με 7.66, ενώ λίγη ώρα αργότερα τερμάτισε πέμπτος στον τελικό με 7.68.

Νικητής της κούρσας ήταν ο Κέβιν Κράντον (ΗΠΑ) με 7.58. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κέρδισε πάντως τα κολακευτικά λόγια του Κόλιν Τζάκσον, που έκανε το σχόλιο στην μετάδοση και χαρακτήρισε «πολύ καλή», την κούρσα του Δουβαλίδη στον προκριματικό.

Ο Αντώνης Μάστορας και ο Κώστας Μπανιώτης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και περιορίστηκαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα με 2,19 μέτρα. Οι δύο αθλητές στη συνέχεια απέτυχαν στα 2.23 μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024