Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέμπτος ο Φιλιππίδης, ελπίδες στον κυριακάτικο τελικό των γυναικών

Πέμπτος ο Φιλιππίδης, ελπίδες στον κυριακάτικο τελικό των γυναικών

Την πέμπτη θέση στον τελικό του επί κοντώ, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που φιλοξενείται στην Πράγα, κατέλαβε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σοπότ, είχε καλύτερο άλμα στα 5.75μ. (καλύτερη εφετινή επίδοση), με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης. Να θυμίσουμε ότι το 2013, στην αντίστοιχη διοργάνωση του Γκέτεμποργκ, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 4ος. Για μετάλλιο Κυριακοπούλου - Στεφανίδη στον κυριακάτικο τελικό του επί κοντώ γυναικών.

Την πέμπτη θέση στον τελικό του επί κοντώ, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που φιλοξενείται στην Πράγα, κατέλαβε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σοπότ, είχε καλύτερο άλμα στα 5.75μ. (καλύτερη εφετινή επίδοση), με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης. Να θυμίσουμε ότι το 2013, στην αντίστοιχη διοργάνωση του Γκέτεμποργκ, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν 4ος.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα χαμένο άλμα στα 5,45 μ. και συνέχισε δίχως απώλειες στα 5,55 μ., 5,65 μ. και 5,75 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ. Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 5,80 μ., ύψος το οποίο ο Φιλιππίδης δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Ο 29χρονος, ο οποίος ταξίδεψε στην Τσεχία με 5,71 μ. έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος από την παρουσία του σε έναν τελικό, που το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στα 5,85 μ., υψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η τρίτη φορα που ο Φιλιππίδης συμμετείχε σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς ήταν τέταρτος πριν από δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ και πέμπτος πριν από τέσσερα στο Παρίσι.

Η νίκη, όπως αναμενόταν πήγε στον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που δίχως αντίπαλο έφτασε μέχρι τα 6,04 μ., βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης και έκανε τέσσερα τα χρυσά του μετάλλια στην διοργάνωση. Ο Γάλλος στη συνέχεια ζήτησε να τοποθετηθεί ο πήχης στα 6,17 μ., προκειμένου να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο πήχης δεν του έκανε το χατήρι, ωστόσο οι προσπάθειες του ήταν πολύ καλές.

Ο Γάλλος ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,75 μ. μπήκε και πάλι στον αγώνα στα 5,90 μ., όπου και «καθάρισε» τη νίκη και συνέχισε στα 6,04 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια κι έπειτα στα στα 6,17 μέτρα.

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Αλεξάντερ Γκρίπιχ, που ήταν δεύτερος με 5,85 μέτρα. Ο Ρώσος έκανε μία χαμένη προσπάθεια στα 5,80 μ., ρίσκαρε ανέβηκε στα 5,85 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη και στην ουσία τελευταία του προσπάθεια. Ο Πιοτρ Λίσεκ ολοκλήρωσε την εξαιρετική σεζόν με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με 5,85 μέτρα.

Τα αποτελέσματα:
1. Λαβιλενί (Γαλλία) 6,04 μ.
2. Γκρίπιχ (Ρωσία) 5,85 μ.
3. Λίσεκ (Πολωνία) 5,85 μ.
4. Σομπέρα (Πολωνία) 5,85 μ.
5. Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,75 μ.
6. Λαβιλενι Β. (Γαλλία) 5,65 μ.
7. Ιβάκιν (Ρωσία) 5,65 μ.
. Κούντλιτσα (Τσεχία) 5,65 μ.
9. Σέρμπαθ (Γερμανία) 5,45 μ.

Για μετάλλιο Κυριακοπούλου – Στεφανίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που δύο Ελληνίδες μετέχουν στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ούτε η πρώτη που διεκδικούν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Είναι ίσως η πρώτη φορά που δύο Ελληνίδες μετέχουν στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος και αποτελούν δυνατά φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο κυριακάτικος τελικός του επί κοντώ των γυναικών (17:05) θα είναι για γερά νεύρα. Και σίγουρα δεν θα είναι υπόθεση μόνο των δύο Ελληνίδων, δεδομένο του ότι στο σύνολο οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος διαθέτουν την ικανότητα να ανέβουν στο βάθρο. Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, θα επιδιώξουν να κάνουν ότι έκαναν σε όλη τη χειμερινή περίοδο.

Η Κυριακοπούλου έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,80 μ και είναι η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη και η Στεφανίδη τα 4,77 μ., επίδοση που την φέρνει στη δεύτερη θέση. Αμφότερες έχουν κάνει πολύ σταθερές εμφανίσεις με την Κυριακούλου να ολοκληρώνει όλους τους αγώνες της πάνω από τα 4,60 μ και την Στεφανίδη να έχει κάνει το ίδιο στους πέντε από τους οχτώ αγώνες που συμμετείχε.

«Δεν έχω να πω πολλά γι’ αυτόν τον αγώνα. Αυτό που θέλω είναι να φτάσω κοντά στο ρεκόρ μου και γιατί όχι να το ξεπεράσω. Από εκεί και πέρα η πορεία του αγώνα εξαρτάται και από την κατάσταση στην οποία θα είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες», είπε η Στεφανίδη μια μέρα πριν από τον μεγάλο τελικό. Συγκρατημένη αισιοδοξία έχει και η Κυριακοπούλου. «Αν με ενδιαφέρει κάτι είναι να βρεθώ στα φετινά μου επίπεδα. Αν γίνει αυτό τότε θα έχω κάνει σωστά τη δουλειά. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, καθώς μετέχουν πολύ δυνατές αθλήτριες», είπε η έμπειρη άλτρια.

Από τις αθλήτριες που ξεχωρίζουν είναι η Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), νικήτρια το καλοκαίρι στην Ζυρίχη, με φετινό 4,75 μ. και η Γαλλίδα Μάριον Φιακ, που έχει ξεπεράσει το ίδιο ύψος. Από τον τελικό θα λείπει ένα από τα φαβορί, ακόμη και για μετάλλιο, η Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία), που υπέστη θλάση και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρείται η παρουσία της Αντζέλικα Μπένγκτσον με 4,68 μέτρα.

Οι οκτώ που προκρίθηκαν:

Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,80 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,77 μ.
Σιντόροβα (Ρωσία) 4,75 μ.
Φιακ (Γαλλία) 4,75 μ.
Ρίζιχ (Γερμανία) 4,72 μ.
Μπένγκστον (Σουηδία) 4,68 μ.
Κράσνοβα (Ρωσία) 4,67 μ.
Μπάουερ (Γερμανία) 4,60 μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024