Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στεφανίδη: Το χάρηκα περισσότερο αυτό το μετάλλιο, στόχος το παγκόσμιο

Στεφανίδη: Το χάρηκα περισσότερο αυτό το μετάλλιο, στόχος το παγκόσμιο

Για αρκετές ώρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου της σε επίπεδο γυναικών, δεν σταμάτησε να απαντάει σε κλήσεις και μηνύματα. Φίλοι, συγγενείς και δημοσιογράφοι ήθελαν να πάρουν μια κουβέντα της. Ήταν άλλωστε ένα από τα πρόσωπα του τριημέρου και δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητη. Η χαμογελαστή Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με τον εξίσου χαμογελαστό προπονητή της Νικ Χάισονγκ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο προκειμένου να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη διάκριση. Το μετάλλιο δεν ήταν στα χέρια της, θα το παραλάμβανε αργότερα, καθώς το είχε αφήσει στους διοργανωτές προκειμένου να χαράξουν πάνω του, το όνομα και την επίδοση της.

Για αρκετές ώρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου της σε επίπεδο γυναικών, δεν σταμάτησε να απαντάει σε κλήσεις και μηνύματα.

Φίλοι, συγγενείς και δημοσιογράφοι ήθελαν να πάρουν μια κουβέντα της. Ήταν άλλωστε ένα από τα πρόσωπα του τριημέρου και δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητη.

Η χαμογελαστή Κατερίνα Στεφανίδη μαζί με τον εξίσου χαμογελαστό προπονητή της Νικ Χάισονγκ επέστρεψαν στο ξενοδοχείο προκειμένου να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη διάκριση.

Το μετάλλιο δεν ήταν στα χέρια της, θα το παραλάμβανε αργότερα, καθώς το είχε αφήσει στους διοργανωτές προκειμένου να χαράξουν πάνω του, το όνομα και την επίδοση της.

Για την 25χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ η διάκριση στην Πράγα δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ήταν ο στόχος της από την αρχή της σεζόν. Και τον πέτυχε. Στην ουσία η Στεφανίδη κατάφερε να κάνει στον αγωνιστικό χώρο του Ο2 Αρένα αυτό που με επιτυχία έκανε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν: να κάνει άλμα κοντά στο ρεκόρ της (4,77 μ.). Το 4,75 μ. της έδωσε το ασημένιο μετάλλιο και την άφησε πίσω μόνο από την Αντζέλικα Σιντόροβα.

«Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να κυνηγήσω το ρεκόρ μου και το κατάφερα. Για το χρυσό ήθελα το κάτι παραπάνω, που δεν ήρθε. Με το που η Ρωσίδα έκανε το 4,80 μ. γύρισα κοίταξα τον Νικ και αμέσως συνεννοηθήκαμε. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δοκιμάσω στο ίδιο ύψος, αν ήθελα το χρυσό έπρεπε να περάσω το 4,85 μέτρα», είπε η Στεφανίδη στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας στίβου και σχολίασε για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν:

«Τις προηγούμενες μέρες είχα θέμα με τον ύπνο, καθώς ξύπναγα μέσα στη νύχτα. Τελικά κατάφερα να ξεκουραστώ και να φτάσω σε καλή κατάσταση στον τελικό. Στο 4,85 μ. δεν είχα πρόβλημα ύψους, απλά για να περάσεις ένα τέτοιο ύψος πρέπει να βγουν όλα σωστά. Δυστυχώς μόνο το ένα από τα τρία άλματα ήταν καλό».

Το καλοκαίρι στη Ζυρίχη η Στεφανίδη ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της και περίμενε να δει αν η Σιντόροβα θα περάσει τα 4,65 μ. για να πανηγυρίσει ή όχι το χρυσό μετάλλιο. Αυτή τη φορά η κατάσταση αντιστράφηκε. Η Στεφανίδη ήταν εκείνη που είχε το τελευταίο άλμα και με την απόδοση της θα διαμόρφωνε το τελικό αποτέλεσμα. «Κάθισα στην άκρη του διαδρόμου και σκέφτηκα »θα το κάνω». Δεν τα κατάφερα, το θέμα είναι πως το προσπάθησα. Το κακό ήταν ότι σε κάθε κούρσα και σε κάθε απονομή μας σταματούσαν και αυτό με αποσυντόνισε, ιδιαίτερα στα άλματα στα 4,85 μ.», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το αν πιστεύει πως αυτό το μετάλλιο μπορεί να αλλάξει κάτι στη ζωή της, είπε: «Δεν άλλαξε κάτι στη ζωή μου μετά τη Ζυρίχη και δεν θα αλλάξει κάτι και τώρα. Αυτό που θέλω από εδώ και πέρα είναι να με δω και σε παγκόσμιο επίπεδο. Βέβαια ο αγώνας στην Πράγα ήταν ήταν υψηλού επιπέδου. Τρεις κοπέλες πάνω από τα 4,70 μ. στα μετάλλια».

Για την αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, το μετάλλιο της Ζυρίχης ήταν το πρώτο της σε επίπεδο γυναικών, όμως, αυτό της Πράγας φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνη. «Νομίζω ότι το χάρηκα περισσότερο γιατί το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό», σχολίασε.

Από εδώ και πέρα οι στόχοι της Στεφανίδη επικεντρώνονται στον ανοιχτό στίβο και φυσικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. «Πέρυσι ανέβασα το ρεκόρ από τον κλειστό στον ανοιχτό κατά 20 εκατοστά. Περιμένω πως και φέτος η εξέλιξη μου από την μία σεζόν στην άλλη θα είναι εξίσου μεγάλη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο πιστεύω πως θα ανέβω σε άλλο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω είναι να έχω την υγεία μου και φυσικά να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις πάνω από τα 4,75 μέτρα. Με τον προπονητή μου σκεφτόμαστε ήδη μεγαλύτερα κοντάρια, τα οποία θα με βοηθήσουν να πάω ακόμη υψηλότερα», είπε.

Η Στεφανίδη είχε μαζί της στην Πράγα τον προπονητή της Νικ Χάισονγκ, ολυμπιονίκη το 2000 στο Σίδνει. «Το χάρηκε πάρα πολύ. Πέρα από την διάκριση νομίζω ότι πέρασε πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Καθόταν μαζί μας, κουβέντιαζε και αστειευόταν».

Η Στεφανίδη έχει αναχωρήσει ήδη για τις ΗΠΑ, εκεί όπου μετά από ολιγοήμερη ξεκούραση θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής της. Προπόνηση, διάβασμα, σχολείο μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου, όπου οι αγώνες θα γίνουν και πάλι βασική της προτεραιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024