Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αποσύρομαι οριστικά» ανακοίνωσε ο Λιου Ξιανγκ

«Αποσύρομαι οριστικά» ανακοίνωσε ο Λιου Ξιανγκ

Ο Λιου Ξιανγκ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τους στίβους σε ηλικία 31 ετών, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Την είδηση για την αποχώρηση του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004 στα 110μ με εμπόδια, είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο προπονητής του, Πενγκ Πάι.

Ο Λιου Ξιανγκ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τους στίβους σε ηλικία 31 ετών, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Την είδηση για την αποχώρηση του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004 στα 110μ με εμπόδια, είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο προπονητής του, Πενγκ Πάι.

Την Μ. Τρίτη ο ίδιος Ξιανγκ Λιου, που είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ με 12.88 στις 2 Ιουλίου 2006 στη Λοζάνη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση ν’ αποσυρθεί από τους στίβους:

«Καθώς οι τραυματισμοί δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο, αποφάσισα ν’ αποσυρθώ από τους στίβους», τόνισε ο Κινέζος σταρ, ο οποίος είναι λαϊκός ήρωας στη χώρα του.

Τα τελευταία χρόνια ο Ξιανγκ αντιμετώπισε συχνούς τραυματισμούς στον Αχίλλειο τένοντα, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν ν’ αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, το 2008, και του Λονδίνου, τέσσερα χρόνια αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024